Ionuț Nițulescu Știri 27.12.2022 18:12

Ce a putut face un sucevean cu premiul cel mare la Loto 6/49. Vecinilor nu le-a venit să creadă: „A fost ciudat cum a reacţionat”

Ce a putut face un sucevean cu premiul cel mare la Loto 6/49. Vecinilor nu le-a venit să creadă:

Câștigarea premiului cel mare la loto rămâne un vis pentru mulți, iar cei care au reușit să pună mâna pe o sumă uriașă de bani l-au considerat un blestem. Și nu sunt puțini!

Deși au crezut că le-a pus Dumnezeu mâna în cap atunci când au câștigat premiul cel mare la Loto 6/49, mulți dintre „norocoși „s-au lăsat seduși de bani și n-au luat chiar cele mai bune decizii, risipindu-i într-o clipă. Alții au murit la scurt timp după ce și-au văzut visul împlinit. Se vorbește deja despre „blestemul câștigătorilor la loto”.

Premiul cel mare la Loto 6/49, un blestem?

Tocmai de teama acestui blestem, un bărbat din județul Suceava, care a tras lozul cel mare, devenea în 2004 cu 1.5 milioane de euro mai bogat. Pe lângă suma uriașă, Gheorghe Breban mai primea și un BMW și un apartament cu trei camere în București.

La scurt timp, sătenii din Vicovu de Jos, din județul Suceava, îl strigau „Milionarul”, însă pe el banii l-au speriat, mai cu seamă după ce și-a încercat norocul câteva afaceri, care au eșuat.

Nu i-a plăcut celebritatea nicicum, mai ales că sute de oameni au mers să îi ceară ajutorul, după ce s-a aflat că este fericitul câștigător al premiului cel mare la Loto 6/49.

Voi ziariştii, televiziunea, mi-aţi adus la poarta sute de oameni din toate colţurile ţării. Toţi vroiau bani, să îi ajut. Aş fi cheltuit banii în câteva zile astfel. Atâta doar ce-am ajutat pe părintele de la noi din comună, în rest n-am cheltuit nici cinci lei din ei”, le spunea în urmă cu ceva ani Gheorghe Breabăn ziariştilor de la Monitorul de Suceava.

Decizia surprinzătoare luată de sucevean, după ce a câștigat la Loto

Tocmai de frica lui Dumnezeu, bărbatul a decis să investească banii într-o biserică din comună.

Deşi îl ştiam că pe un tip gospodar, ne-am gândit că banii îi vor fura minţile. Dar a fost ciudat cum a reacţionat, ne-a şocat pe toţi. A construit o biserică aici, în Vicovu de Jos, pentru care a plătit la acea vreme trei miliarde, gest pentru care a fost şi ctitorit. Restul de bani i-a împărţit cu mulţi apropiaţi, la fraţii lui şi a soţiei a dat miliarde, fără să ceară vreodată înapoi vreun leu”, a povestit un apropiat al familiei

Citește și: Câți bani plătesc, de fapt, dealerii auto pentru a avea un subdomeniu cu anunțuri pe autovit?

Toți se așteptau ca banii să-i ia mințile, așa cum s-a întâmplat în multe alte cazuri. Pentru Gheorghe Breban premiul cel mare nu a fost altceva decât un mijloc de a-i ajuta pe alții. El și-a cumpărat o mașină de plantat cartofi, pe care o folosește și astăzi.

Miliardarul, aşa îl strigă lumea prin comună, nu a avut afaceri profitabile şi a renunţat la tot, inclusiv la depozitul pe care l-a avut şi înainte de a câştiga la Loto. Acum şi-a cumpărat o maşină de plantat cartofi şi numai cu asta se ocupă. Este mândru de cei doi copii ai lui care fac facultatea la Suceava, iar pentru fata, care vrea să devină doctor, a construit o casă unde să se mute când se va mărita.”, poveste localnicii.