Ionuț Nițulescu Retete 03.01.2023 01:16

Ce a ajuns să facă Ionuț Belei la câteva zile după ce a câștigat „Chefi la Cuțite”

Ce a ajuns să facă Ionuț Belei la câteva zile după ce a câștigat

Ionuț Belei, câștigătorul sezonului 8 Chefi la Cuțite, a publicat rețeta care i-a adus premiul cel mare în finala show-ului culinar. Iată cum se face Nougat Mousse și brittle de caramel cu alune. 

Mulți au pariat încă de la început pe Ionuț Belei, care a reușit să strălucească din audiții. A primit cuțitul de aur din partea lui chef Sorin Bontea tot pentru un desert: nougat mousse cu spumă de grenadină, un desert extrem de fin cu care i-a impresionat pe cei trei jurați. Așadar, rețeta de nougat i-a adus și cuțitul de aur și marele premiu de 30.000 de euro.

Rețeta desertului cu care Ionuț Belei a câștigat Chefi la Cuțite

Ionuț Belei a decis să împărtășească cu toți cei care îl urmăresc rețeta norocoasă, la câteva zile după ce a devenit câștigătorului sezonului 8. A refăcut într-un videoclip pe Youtube noughat mousse, dar și brittle-ul de caramel cu alune. (bucăți rupte de bomboane de zahăr tare cu arahide, nuci, migdale sau alune).

Pentru a pregăti acest desert aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 g de ciocolată amăruie
  • 300 g de cremă de alune de pădure (dacă nu găsiţi puteţi folosi Nutella)
  • 200 g de frişcă
  • 150 g de zahăr
  • 3 gălbenuşuri şi două ouă întregi
  • 50 ml de lichior de nuci sau alune de pădure

Citește și: Cum îți dai seama că s-a copt cozonacul. Modalitatea ingenioasă prin care îți dai seama dacă e crud

Cum faci Nougat Mousse

Rețeta nu este una foarte complicată, dacă se respectă fiecare pas. Ciocolata se topește pe bain marie (conținutul se punea deasupra unui recipient cu apă). Cele cinci ouă se bat cu jumătate din cantitatea de zahăr în bain marie – zabaione. Adăugăm ciocolata treptat în zabaione pentru a nu forma cocoloașe. Când se răcește adăugăm frișca și lăsăm la frigider 3-4 ore.

Nugatina (brittle din caramel) se face din zahăr, unt și alune sfărâmate. Punem zahărul la topit,în care se adaugă alune, apoi puțin unt. Crema se așază pe o hârtie de copt în strat subțire, peste care se adaugă o altă hârtie de copt. Folosim sucitorul pentru a o întinde bine. Aceasta operațiune trebuie executată rapid, până când nugatina este călduță. Fie o faceți sub forma unui cerc sau o puteți rupe în bucăți.

Se pun cele două preparate în farfurie, iar pentru echilibrarea gustului puteți folosi fructe tăiate în cubulețe. Și asta este tot!