>
În plin sezon estiva, turiștii aflați pe litoralul românesc se confruntă cu una dintre cele mai neplăcute experiențe – prețurile – care au luat-o complet razna în anumite stațiuni din Constanța. Totuși, cei care caută o vacanță relaxantă la prețuri decente o pot face în această stațiune foarte devenită foarte populară.
Turiștii care au ajuns în stațiunile din Constanța au avut parte un „șoc culinar” din punct de vedere al prețurilor atunci când au mers la terasele care și-au deschis porțile pentru a servi masa de prânz sau cina.
Scumpirile exagerate și aglomerația de pe litoral îi determină pe mulți români să caute destinații mai accesibile pentru vacanțele de vară, iar stațiunea Eforie Nord a devenit un adevărat „magnet” pentru cei care nu vor să „arunce cu banii” pentru lucruri banale.
De exemplu, la o terasă de tip „împinge tava” în Eforie Nord prețurile sunt mai mult decât decente în plin sezon estival și chiar mai mici decât în Capitală.
Astfel, turiștii care vor să se delecteze cu o ciorbiță de burtă vor scoate din buzunar 20 lei. O ciorbă de văcuță costă 19 lei, iar o ciorbă de pui costă 18 lei. Cea mai ieftină ciorbă servită la acest restaurant costa 14 lei, fiind vorba de ciorba de legume.
În același timp, o celebră terasă de pe faleza din Mamaia, aflată în „punctul fierbine” al stațiunii i-a șocat pe turiști cu prețurile din meniu.
Cei care au călcat pragul restaurantului s-au putut delecta cu diverse preparate, însă cu niște prețuri pe măsură.
Astfel, o ciorbă de pește a ajuns să coste 28,5 lei. Pentru o ciorbă de burtă, turiștii trebuie să scoată din buzunar 26,5 lei. De asemenea, cei care preferă ciorba țărănească de văcuță trebuie să achite 26,5 lei, iar o ciorbă de pui a la grec costă tot 26.5 lei.
Cea mai ieftină ciorba din acest restaurant aflat în zona Casino Mamaia costă 22,5 lei și este doar de legume.