Ionuț Nițulescu Știri 26.12.2022 19:12

Câți bani câștigă un stomatolog independent cu propriul cabinet, față de unul angajat

Câți bani câștigă un stomatolog independent cu propriul cabinet, față de unul angajat

Mersul la stomatolog dă fiori multor români, nu neapărat de teama durerii sau a procedurilor, ci mai degrabă din cauza costurilor ridicate. Tocmai de aceea te gândești că veniturile unui stomatolog sunt uriașe. Ei bine, trebuie să avem în în vedere mai multe lucruri înainte de a spune asta. Iată cât câștigă pe lună un medic dentist.

Mersul la dentist este costisitor, însă prețurile depind de foarte mulți factori, cum ar fi locația cabinetului stomatologic, renumele medicului, materialele folosite, dar și dificultatea procedurilor. Totodată, stomatologii care dețin un cabinet independent câștigă mai bine decât cei care lucrează ca și angajați.

Cât căștigă un stomatolog debutant

Mulți aleg această ramură a medicinei pentru că este bănoasă, dar și pentru că nu este atât de riscantă precum celelalte. Indiferent de specializare, sunt necesari cei șase ani de Medicină, iar cei mai mulți ajung, la început, să fie angajați într-un cabinet, fie el privat sau de stat.

Salariul unui medic stomatolog debutant ajunge la 3000 de lei, potrivit wallstreet.ro. Cei care ajung să își deschida propriul cabinet sunt cei mai norocoși. Aici, lucrurile stau complet diferit!

Cat castiga un medic stomatolog
Cat castiga un medic stomatolog

Dacă serviciile oferite sunt de calitate, iar medicul devine cunoscut, acesta poate câștiga lunar undeva între 3000 și 3500 pe lună. Sună bine, însă lucrurile nu sunt foarte ușoare. Medicii stomatologi ajung să își deschidă propriile cabinete după ani buni de muncă.

Salariile din străinătate, duble!

Toți trăim cu percepția că meseria de stomatolog este una bănoasă, însă ca în orice domeniu, nu toți ajung să se facă remarcați și să aibă o carieră strălucită. Având în vedere anii de studiu, putem spune că este un salariu decent. Ca o medie, salariul unui medic dentist se încadrează undeva între 1000 și 15000 de euro pe lună.

Mulți aleg însă să plece în străinătate. Indiferent de țară, medicii români sunt foarte bine văzuți. Au o pregătire temeinică și nu se feresc nici de muncă. Motivele pentru care noi rămânem fără stomatologi în țară sunt simple: salarii mai mari și condiții mai bune. Spre exemplu, un medic dentist poate câștiga în Olanda între 4000 și 7000 de euro.