Ionuț Nițulescu Actualitate 10.12.2022 19:03

Câte persoane pot merge la o nuntă începând cu 1 septembrie. Atenție! Sunt cifre diferite pentru spațiile interioare și cele exterioare

Câte persoane pot merge la o nuntă începând cu 1 septembrie. Atenție! Sunt cifre diferite pentru spațiile interioare și cele exterioare

Guvernul a adoptat în urmă cu puțin timp un nou set de reguli pentru organizarea evenimentelor private. De la 1 septembrie va crește numărul de persoane care pot participa la o nuntă, un botez sau orice alt eveniment privat 

Crește numărul de persoane care pot participa la un eveniment privat

În noua Hotărâre de Guvern care a fost adoptată luni este menționat faptul că va crește numărul persoanelor care pot participa la evenimente private, așadar la o petrecere organizată în interior pot participa 50 de persoane, iar la una desfășurată în exterior pot lua parte cel mult 100 de persoane.

Pentru asta mangerii restaurantelor trebuie să respecte un set de reguli, atât a celor de la exteror, cât și a celor de la interior. Administratorii restaurantelor trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze la maximum 6 persoane la o masă.

Citește și: Cât costă un vaccin gripal în România în contextul pandemiei de COVID-19 

Se deschid restaurantele și cafenelele de la 1 septembrie

Au fost implementate și recomandările transmise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea numărul 43, așadar se va permite reluarea activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unei clădiri cu condiția respectării normelor de protecție stabilite de specialiști, dar activitatea va putea fi reluată doar în judetețele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu de 1,5/100 de locuitori.

Se vor menține în continuare măsurile de distanțare pentru terasele în aer liber și se vor interzice în continuare activitățile de tip bar/club/discotecă și se va relua activatatea cinematografelor și a instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, de asemenea cu condiția respectării anumitor norme de protecție.

Aceste măsuri au fost adoptate de Guvernul României în ședința de pe 31 august pentru modificarea și completarea anenxei nr.3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.