Victor Dragodan Vedete 14.09.2023 11:39

Chef Cătălin Scărlătescu CV: vârstă, biografie, studii, înălțime, greutate – Salariu la Antena 1

Chef Cătălin Scărlătescu CV: vârstă, biografie, studii, înălțime, greutate - Salariu la Antena 1

Cătălin Scărlătescu este membru în juriile show-urilor culinare de la Antena 1, „Chefi la cuțite” și ”Chefi fără limite”, alături de chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu. În acest articol vom discuta despre datele biografice ale vestitului Chef Scărlătescu, vom parcurge întreaga lui carieră culinară și vom dezvălui câți bani încasează de la Antena 1. 

Chef Cătălin Scărlătescu – CV, vârstă, înălțime

Născut și crescut în Constanța, acesta povestește că a fost pasionat încă de mic de bucătărie, cea care l-a inspirat fiind chiar bunica lui.  Chef Scărlătescu a fost pasionat de arta culinară încă de când era copil și o vedea pe bunica lui gătind diverse preparate pentru el.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, povestea chef Cătălin Scărlătescu.

Date Biografice Chef Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu a povestit că prima oară s-a gândit că vrea să fie bucătar la vârsta de 16 ani pe vremea când muncea la Hotelul Flamingo din Eforie Sud, unde era curier. Înainte de a deveni bucătar, Cătălin Scărlătescu a trecut prin treburile din subsolul bucătăriei precum curățenie, manipulare marfă sau curățatul legumelor.

Data nașterii: 20.07.1972
Locul nașterii: Constanța
Starea Civilă: Necăsătorit
Înălțime: 1,75
Greutate: 115 kilograme

Trei ani mai târziu, la doar 20 de ani a plecat din țară și a lucrat pe vapor ca stewart, lucru care l-a ajutat să vadă peste 50 de de țări. Apoi, a plecat în Germania unde a lucrat pentru restaurante de top. Vezi cum arăta Cătălin Scărlătescu în perioada junioratului.

catalin scarlatescu CV
catalin scarlatescu CV

Citește și: Cum faci cea mai bună ceapă caramelizată. Doar chefii Scălătescu și Bontea o fac așa

După experiența cu Germania, chef Cătălin Scărlătescu s-a întors în România unde a lucrat ca bucătar la restaurantul Angels, după care a fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni. A lucrat apoi mulți ani și la Howard Johnson.

Ce afaceri are Chef Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu a intrat apoi și în afaceri, în anul 2004, când s-a asociat cu bucătarul italian Claudio Moras, de 54 de ani, în Casa Emanuel SRL din Bucureşti, prin care administrau restaurantul de Il Gambero Rosso. Acesta a continuat ca antreprenor prin restaurantele ”Burger și Scoici” din București și Constanța, dar și serviciul de delivery ”Casolet” dar a fost și unul dintre jurații emisiunii „Masterchef” de la Pro TV, acum fiind membru al juriului emisiunii „Chefi la cuțite” de la Antena 1, alături de aceeași jurați, chef Florin Dumitrescu și chef Sorin Bontea.

juriu chefi la cutite

Familia lui Scărlătescu

Chef Scărlătescu nu este singur la părinți, are o soră, Carmen. Deși se apropie de 50 de ani, Cătălin Scărlătescu este încă burlac, și încă unul dintre cei mai vânați din showbiz. E lucru cunoscut că multe concurente ale show-ului culinar „Chefi la cuțite” vin în platou doar pentru a-l cunoaște pe simpaticul chef. Acesta a primit și o cerere în plină stradă de la o brunetă.

Succesul acestuia a venit și odată cu pierderea unui număr foarte mare de kilograme în urmă cu ceva timp. Acum, Cătălin Scărlătescu a început să se îngrașe din nou, dar a declarant că vrea să se așeze la casa lui și să aibă chiar și un copil, însă, în prezent, nu este implicat în nicio relație serioasă.

Ce salariu are la Antena 1

Deși au existat diferite relatări că Scărlătescu ar încasa undeva la 10.000 de euro / sezon la Chefi la Cuțite, realitatea este de fapt alta. Conform surselor stiridirecte.ro, Chef Cătălin Scărlătescu o duce mult mai bine de atât și încaseză 10.000 de euro pe lună, adică de 3 ori mai mult decât informațiile apărute inițial în presă. Ca să nu strice prietenia dintre cei 3 chefi, Antena 1 a negociat contracte similare și cu Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.