Gabriela Dinu Vedete 17.10.2023 08:22

Catalin Oprisan: CV, Biografie, Vârstă, Afaceri, Avere, Surse de venit

Catalin Oprisan: CV, Biografie, Vârstă, Afaceri, Avere, Surse de venit

Cătălin Oprişan este un jurnalist cunoscut din România. Are 47 de ani şi s-a născut pe 26 mai 1976 la Bucureşti.

A studiat la Liceul Bilingv Miguel de Cervantes cu predare în Limba spaniolă, după care a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, în 1998. Şi-a început cariera în presa sportivă după ce a lucrat la diverse emisiuni de profil, pe postul de comentator.

Ce scrie în CV-ul lui Cătălin Oprişan?

„Eram băiatul cu ziarele în 1996, plecam cu primul 41, stăteam tot în Militari, plecam cu 41, mergeam până la Casa Presei, ne dădeam jos, luam primul sau al doilea autobuz, te duceai până în tipografii, ieșea ziarul la 5.30, era cald, emisiunea matinală începea la 7, oamenii erau obosiți de emisiune la 8 dimineața. Și atunci discutam despre subiectele pe care le găseam în ziare”, mărturisea Oprişan despre începuturile sale în meserie.

Timp de 10 ani a făcut parte din echipa emisiunii Neatza cu Răzvan şi Dani de la Antena 1, unde avea o pastilă în care prezenta momente amuzante din lumea întreagă.

Din 2022, s-a reprofilat. A lăsat televiziunea şi s-a angajat la o emisiune matinală la radio. Mai mult, acesta şi-a făcut şi un podcast care are mare succes în online. Este licenţiat în Particularităţile limbii presei sportive şi aa vut o colaborare de mai mulţi ani cu Gazeta Sporturilor. În meseria sa de ziarist, Oprişan a luat parte la ultima finală a competiţiei Cupa Cupelor şi spune că a fost inclusiv la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi de la echipa naţională a României, cel de la Campionatul European din 2000.

Cu cine se iubeşte Cătălin Oprişan?

A scris istoria echipei de fotbal Steaua, carte numită „Steaua, Legenda unei echipe de fotbal”, pentru care a obţinut şi Premiul Ioan Chirilă. Asociaţia Presei Sportive l-a premiat după ce a publicat şi Istoria echipei naţionale de fotbal a României.

Este foarte discret în ceea ce priveşte viaţa personală, de aceea nu a lăsat să se afle nici măcar identitatea soţiei. Recent, când a fost întrebat despre viaţa sa amoroasă, Oprişan s-a ferit să-i pronunţe numele, dar a dat câteva detalii despre viaţa sa de acasă: „Am o tovarășă de apartament de 20 de ani. Am un șoșoi de 15 ani, care joacă baschet profesionist. Este vicecampion național, la Leii București. Și una bucată soacră care e mama mea, de când mama nu mai e”, a spus Oprişan.

Date biografice Cătălin Oprişan

Nume complet: Oprişan Cătălin
Locul nașterii: Bucureşti
Data naşterii: 26 mai 1976
Partener: căsătorit