Gabriela Dinu Vedete 11.03.2023 06:48

Cătălin Josan: CV, vârstă, înălțime, greutate, avere, familie

Cătălin Josan: CV, vârstă, înălțime, greutate, avere, familie

Căătlin Josan este un cunoscut cântăreţ, devenit celebru după ce a câştigat prima ediţie a emisiunii de talente Megastar, realizată de Prima TV. S-a născut pe 4 martie 1987 la Chişinău, în Republica Moldova, şi este primul artist din ţara vecină care a semnat cun contract cu Universal Music, cea mai importantă casă de discuri din România.

Josan a studiat muzica de mic, a absolvit liceul de muzică din Chişinău Ciprian Porumbescu, unde a făcut specializarea de pian, apoi a învăţat să cânte chitară. A continuat prin absolvirea Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, specializarea canto academic, unde a fost elevul profesorului Valeriu Vdovicenco.

Cine este Cătălin Josan şi ce scrie în CV-ul lui?

Primul album din cariera sa se numeşte Mega start, iar piesa Big Brown Eyes cu care a debutat a fost în colaborare cu Marius Moga, Dinu Baxter şi Maria Marinescu, iar piesa a avut un real succes.

A participat şi la Eurovision România, s-a calificat cu două piese dintre cele trei pe care le-a propus. When we’re togheter şi Run Away s-au calificat ambele în finală, a ales una, cu care a terminat pe locul al patrulea, însă.

Cătălin Josan, născut la Chişinău, provine dintre-o familie de artişti. Tatăl său, Nicolae Josan, este fondatorul trupei Mateevici, cunoscută peste graniţă la începutul anilor 1989, dar şi Lora. Josan mai are o soră şi un frate, pe nume Ruxanda şi Dorian.

Cătălin Josan s-a născut pe 4 martie 1987, are 36 de ani şi nu este căsătorit. A colaborat de-a lungul timpului cu mai mulţi artişti din România, printre ei şi Keo, fostul iubit al Andreei Bălan. În 2006, acesta devenea cunoscut de o ţară întreagă după ce câştiga Megastar, iar după câţiva ani în România, acesta s-a întors în Moldova. Acesta continuă să facă muzică şi acolo şi este foarte apreciat peste graniţă, în Anglia sau Franţa.

Date Biografice Cătălin Josan: înălțime, greutate

Nume complet: Josan Cătălin
Data naşterii: 4 martie 1987
Locul naşterii: Chişinău, Republica Moldova
Parteneră: necăsătorit
Înălţime: 1,80 m
Greutate: 81 kg