Ioana Filipescu Știri 23.06.2023 17:43

Cata cofeina contine o ceasta de ceai Earl Grey

Cata cofeina contine o ceasta de ceai Earl Grey

Ceaiul conține cofeină, este demonstrat științific acest lucru, însă poate varia în funcție de mai mulți factori. Să rămânem, însă, la ceaiul Earl Grey. Un ceai cu frumusețe, eleganță, caracter și aromă deosebită! Este, de asemenea, unul dintre cele mai populare amestecuri de ceai din lume, cu diferite arome și conținut de cofeină.

Conțin ceaiurile mai multă cafeină decât cafeaua? Pare paradoxal, dar unele dintre ele au mai multă. Între care Earl Grey. Ceaiurile negre, cum ar fi acesta despre care vorbim în articolul de acum, dar și English Breakfast, au de obicei cea mai mare cantitate de cofeină. Media este de aproximativ 50 de miligrame la o ceașcă de 227 ml.

Câtă cofeină conțin frunzele de ceai

Este știut că cei mai mulți oameni au nevoie, dimineața, de doza de cofeină, pe care și-o iau fie din cafea, de cele mai multe ori, ori, fie din ceaiurile care conțin cofeină. Care dintre ele are mai multă cofeină?

Deși se crede adesea că o cafea are mai multă cofeină decât ceaiul, situația nu este mereu așa. Cafeaua poate avea un conținut mai mare de cofeină după preparare, însă, de notat, frunzele de ceai au mai multă cofeină înainte de preparare. Așa că, în concluzie, nivelul de cofeină din ceai poate varia în funcție de tipul ceaiului, de timpul de preparare al acestuia, dar și de cantitate.

Frunzele de ceai conțin 3,5% cofeină, în timp ce boabele de cafea conțin 1,1–2,2%. Cu toate acestea, procesul de preparare a cafelei folosește apă mai fierbinte, care extrage mai multă cofeină din boabe.

Ce este cofeina și ce efecte are pentru organism

Cafeina este un stimulent care se găsește în unele plante, în mod natural. Este vorba de boabele de cafea, frunzele de ceai și boabele de cacao.

Cum acționează cofeina asupra organismului? Blochează acțiunea unui neurotransmitator numit adenozina, care se acumuleaza în creier pe parcursul zilei și face ca persoana respectivă să se simtă obosită. Atunci când adenozina este blocată, numărul altor neurotransmitatori, cum ar fi dopamina și noradrenalina, crește. Iar asta conduce, automat, la creșterea vigilenței și a energiei.

Să mai spunem despre cofeină: este un stimulent al sistemului nervos central, consumată cel mai mult. Se consumă odată cu băuturi precum cafeaua, ceaiul și energizantele. De asemenea, cofeina se găsește și în ciocolată, în suplimentele alimentare, dar și în unele medicamente.

Un consum moderat al băuturilor sau alimentelor ce conțin cofeină poate îmbunătăți, simțitor, performanțele fizice, vigilența mentală și starea de spirit.