Gabriela Dinu Casa si Gradina 11.11.2023 11:11

Cât timp trebuie să nu plouă după erbicidare? Sfaturi pentru tratamente eficiente

Cât timp trebuie să nu plouă după erbicidare? Sfaturi pentru tratamente eficiente

Este foarte important să nu plouă imediat după erbicidare pentru ca soluţia pe care aţi pulverizat-o să aibă timp să îşi dovedească eficienţa.

Numai că nu există un termen limită, ci totul este în funcţie de tipul de erbicid pe care îl utilizaţi. La oricare dintre ele însă este foarte important să aibă timp să se usuce şi să se stabilizeze, înainte ca ploaia să îşi facă simţită prezenţa şi să spele totul.

Erbicidarea înainte de ploaie: de la câteva ore, la câteva zile

Acest timp de aşteptare de după erbicidare se regăseşte de regulă pe eticheta produsului pe care îl veţi folosi şi, în funcţie de tipul pe care îl alegeţi, perioada poate varia de la doar câteva ore şi până la câteva zile.

Erbicidul poate fi afectat nu doar de ploaie, ci şi de umiditate sau temperatură şi de aceea este recomandat de către specialişti să fie dat în zilele în care vremea este uscată şi fără vânt.

De aceea este foarte indicat să urmăreşti prognoza meteo atunci când plănuieşti să faci o erbicidare. În cazul în care ai făcut totul ca la carte şi tot te-ai trezit cu stropi de ploaie peste cultura ta şi acesta nu are timp suficient să acţioneze, atunci vei fi nevoit să reaplici produsul.

Cele două tipuri de erbicid: alege-l pe cel potrivit cu mare atenţie

Pentru cei care nu ştiau deja, erbicidarea plantelor are beneficii numeroase pentru acestea, deoarece ajută la controlul şi reducerea creşterii buruienilor în spaţiile nedorite din grădinile şi culturile agricole. Există două tipuri de erbicide, cele selective şi cele non-selective.

După cum le spune şi denumirea, cele selective omoară doar anumite plante, cele dăunătoare, fără să le afecteze pe cele care sunt cultivate. Celelalte, non selective, au rolul de a distruge atât buruienile, cât şi plantele. De aceea este necesar să alegeţi cu grijă întotdeauna tipul de erbicid folosit, în funcţie de scopul pe care îl aveţi.