Tudosie Andrei Utile 03.07.2023 10:00

Cât de mult costă un implant de păr

Cât de mult costă un implant de păr

Persoanele care se confruntă cu probleme de calviție și sunt obosite să încerce diferite creme, tratamente naturiste sau medicamente sub formă de pastile, spray-uri sau pudră, caută cele mai bune prețuri pentru un implant de păr. De fapt, deși un implant de păr poate părea o investiție costisitoare inițial, pe termen lung se va dovedi a fi extrem de avantajoasă din punct de vedere financiar.

Atât tratamentele naturiste, cât și cele alopate nu doar că sunt costisitoare, dar dacă adunăm prețurile pentru fiecare produs în parte, obținem o sumă colosală plătită pentru reacțiile adverse pe care le provoacă. Foarte puține dintre produsele disponibile pe piață oferă rezultate eficiente și, în plus, aceste rezultate sunt de scurtă durată.

Implantul de păr reprezintă cea mai practică și eficientă soluție pentru umplerea zonelor afectate de calviție de pe scalp.

Ce servicii mai intră în prețul unui implant de par

Cele mai multe clinici medicale private unde pacienții pot beneficia de această intervenție se găsesc în marile orașe din România, precum București, Timișoara, Iași, Cluj și Constanța. Persoanele care călătoresc din provincie în aceste orașe trebuie să ia în considerare nu doar costul implantului de păr, ci și cheltuielile legate de transport, cazare și alte necesități, pentru a obține o imagine de ansamblu a investiției financiare.

În anumite clinici, costul implantului de păr poate include terapia regenerativă cunoscută sub numele de Platelet Rich Plasma (PRP). Această terapie joacă un rol crucial în obținerea rezultatelor finale de succes, stimulând regenerarea scalpului și hrănind firele de păr pe durata perioadei de recuperare. Nu toate clinicile oferă această terapie, iar prețul unei sesiuni poate ajunge până la 200 de euro.

În plus, există clinici care oferă consultații gratuite online pentru pacienți, iar altele includ în prețul final al implantului de păr servicii de cazare și transport, precum și trei mese gratuite pe zi pe durata întregii perioade de recuperare. Pentru a obține un preț final al intervenției de implant de păr, pacienții trebuie să analizeze oferta diferitelor clinici private la care au acces și pe care le iau în considerare, atât în ceea ce privește prețurile, cât și tehnicile de implant folosite.

Cât de mult contează tehnica de implantare folosita in stabilirea prețului final

În România, clinicile care se ocupă de transplantul de păr oferă pacienților mai multe opțiuni în ceea ce privește tehnicile de recoltare și implantare a foliculilor de păr în zonele afectate de calviție. Metoda FUE (Extracție Unitară de Foliculi) reprezintă tehnica preferată în majoritatea clinicilor din România, fiind considerată metoda de implant a viitorului. Această metodă nu lasă cicatrici, nu implică tăieturi sau sângerări, iar rata de succes a intervenției de implant de păr este extrem de mare.

În plus, specialiștii pot alege să utilizeze metoda Micro FUE, cunoscută și sub denumirea de metoda DHI (Implant Direct de Foliculi), pentru a extrage grefele într-un mod specializat și pentru a minimiza sângerările. Desigur, costul acestei proceduri este mai ridicat, însă investiția merită pe termen lung.