Tudosie Andrei Utile 03.07.2023 09:00

Cât de mult costă să zugrăvești un apartament

Cât de mult costă să zugrăvești un apartament

Doriți să aflați aproximativ cât ar costa serviciile unui zugrav în România? În cadrul unei analize a proiectelor realizate de profesioniști locali, precum și a altor surse de încredere, s-a aflat o gamă estimată de prețuri tipice pentru serviciile de zugrăvire.

Zugrăvire cu vopsea albă 2 straturi

5 – 8 lei/mp

Costul menționat se referă la serviciul de vopsire a pereților și tavanelor cu două straturi de vopsea albă, acoperind atât materialele cât și manopera. Pentru a estima suprafața totală aproximativă care necesită vopsire, puteți înmulți suprafața podelei cu 3. Prețurile pentru zugrăvirea cu două straturi de vopsea albă variază în general între 5 lei/mp și 8 lei/mp.

Zugrăvire cu vopsea lavabilă (interior)

8 – 16 lei/mp

Vopseaua lavabilă este mai costisitoare decât vopseaua clasică. Prețul include atât materialele cât și manopera (exclusiv tencuielile). Dacă doriți să utilizați mai multe nuanțe, prețul va fi mai ridicat. Costul de vopsire pe metru pătrat variază în funcție de dimensiunea apartamentului, fiind mai mare pentru apartamentele mai mici și mai mic pentru cele mai mari. Pentru a estima aproximativ suprafața care necesită vopsire, puteți înmulți suprafața podelei cu 3. În general, prețurile pentru zugrăvirea cu vopsea lavabilă (interior) variază între 8 lei/mp și 16 lei/mp. Prețul mediu pentru zugrăvirea cu vopsea lavabilă (interior) este în jur de 12 lei/mp.

Glet de finisare (manoperă + materiale)

17 – 25 lei/mp

Prețul indică costul aplicării gletului de finisare pentru a netezi pereții înainte de vopsire. Acesta acoperă atât manopera cât și materialele necesare. Prețul final este influențat de tipul de glet ales. În mod obișnuit, costul mediu pentru aplicarea gletului de finisare (inclusiv manoperă și materiale) este de 21 lei/mp, situându-se de obicei între 17 lei/mp și 25 lei/mp.

Zugrăvire cu vopsea decorativă (interior)

30 – 50 lei/mp

Pe piață există o varietate de vopsele decorative, fiecare cu propriul proces de aplicare. Am furnizat o estimare aproximativă a prețului pentru vopsirea interioarelor cu vopsea decorativă. Costurile pentru acest tip de zugrăvire variază în general între 30 lei/mp și 50 lei/mp. Prețul mediu pentru zugrăvirea cu vopsea decorativă (interior) se situează în jurul valorii de 40 lei/mp.

Zugrăvit apartament 2 camere

3.000 – 5.000 lei

Acesta este un cost estimativ pentru zugrăvirea unui apartament cu două camere, cu o suprafață de aproximativ 40-50 m2. Prețul include protejarea mobilei, repararea eventualelor fisuri de pe pereți, aplicarea unui strat de amorsă, vopsirea cu vopsea lavabilă și curățarea finală. Costul poate varia în funcție de tipul de vopsea ales și de complexitatea lucrării. De obicei, o astfel de lucrare necesită aproximativ 2-3 zile. Prețul minim pentru zugrăvirea unui apartament cu două camere este de cel puțin 3.000 lei.