Gabriela Dinu Știri 25.03.2023 17:27

Cat costa o sedinta la psiholog

Cat costa o sedinta la psiholog

Terapia la psiholog este o practică tot mai întâlnită în zilele noastre. Din rândurile următoare veţi afla tot ce trebuie să ştiţi înainte să mergeţi la un psiholog.

Cat costă o şedinţă la psiholog?

O şedinţă la un psiholog costă în jur de 150 de lei, în funcţie de oraşul în care alegi să mergi, dar şi de experienţa acestuia. În Capitală, preţul are o medie de aproximativ 30 de euro, iar dacă alegi să mergi în alte oraşe din ţară preţul unei întâlniri faţă în faţă cu un psiholog variază şi este, de multe ori, chiar mai ieftină.

Tulburăririle de ordin psihic sunt foarte serioase şi trebuie tratate pentru că acestea vă blochează într-un cerc vicios, care poate deveni rapid dăunător pentru sănătate, dar şi pentru dezvoltarea personală, profesională şi financiară.

Dezechilibrul emoţional poate lăsa urme adânci în toate sectoarele vieţii voastre, iar depresia îi poate face pe mulţi să facă inclusiv efortul de a se ridica din pat şi a se prezenta la serviciu. Productivitatea individului are de suferit, dorinţa de muncă va scădea considerabil şi dificultăţile nu vor întârzia să apară.

De ce este bine să mergi la psiholog?

De aceea, este foarte important să vă trataţi şi să mergeţi la un psiholog bun, cu care să rezonaţi, în care să aveţi încredere să-i spuneţi tot ce aveţi pe suflet. Preţul unei şedinţe de terapie la psiholog este cuprins între 100 şi 350 de lei, în funcţie de unde alegi să mergi, oraşul în care se află psihologul tău poate avea alte preţuri faţă de alte oraşe din ţară.

În oraşele mai mari, preţul va fi întotdeauna pe măsură. În Cluj, de exemplu, preţul unei şedinţe la psiholog este în jurul a 130 de lei, în timp ce în Bucureşti preţul este ceva mai ridicat. Vorbim de Capitală şi de costuri de aproximativ 150 de lei.

În lume, psihologii sunt mult mai scumpi, în America variază între 75 şi 300 de dolari, în Anglia se situează între 50 şi ajung chiar până la 120 de euro, în timp ce în restul oraşelor din Europa, preţurile oscilează între 50 şi 200 de euro pentru o şedinţă la psiholog.