Ioan Davidescu Altceva 30.04.2025 13:43

Cât costă o ciorbă în restaurantul poetului Mircea Dinescu. Mai pui 10 lei și faci o oală întreagă acasă

Cât costă o ciorbă în restaurantul poetului Mircea Dinescu. Mai pui 10 lei și faci o oală întreagă acasă

Un bucureștean a povestit cât costă o ciorbă în restaurantul poetului Mircea Dinescu, din Centrul Vechi al Capitalei.

Matei Teodoru, un vlogger din București cunoscut pentru recenziile culinare, a testat recent preparatele din localul deținut de poetul Mircea Dinescu. În cel mai nou videoclip, le-a arătat urmăritorilor ce a comandat și cât a costat experiența gastronomică.

Mircea Dinescu are un restaurant în Centrul Vechi

Situat pe strada Șepcari, în Centrul Vechi al Bucureștiului, localul deținut de Mircea Dinescu oferă un meniu variat, care cuprinde de la antreuri și deserturi, până la ciorbe, preparate din pește și mâncăruri tradiționale românești.

„Primul restaurant din seria noastră favorită este restaurantul Lacrimi și Sfinți din Centrul Vechi. Aici sunt mare parte din restaurantele vedetelor, precum a fost și cel al lui Garcea, iar acesta este restaurantul lui Mircea Dinescu. Cei care sunt de vârstă mai înaintată, în caz că se uită la vlogurile mele, știu despre cine este vorba

În caz că nu știți despre cine este vorba, este un poet și un jurnalist român, care a apărut peste tot în presă, în ultimii zeci de ani. Ce ne interesează pe noi este restaurantul lui, care are ceva vechime și este cunoscut pentru turiști și pentru specificul românesc pe care-l servește aici. Noi suntem aici să testăm și să ne dăm cu părerea!”, a spus Matei Teodoru.

Cât costă o ciorbă în restaurantul poetului Mircea Dinescu

Printre preparatele testate de Matei Teodoru la restaurantul lui Mircea Dinescu s-au numărat salata de boeuf, chiftelele, cartofii cu rozmarin, rața, chiflele de casă, ciorba de pui a la grec și o băutură răcoritoare pe bază de portocale.

La restaurantul din Centrul Vechi deținut de Mircea Dinescu, vloggerul Matei Teodoru a achitat 212 lei pentru șapte preparate. Printre acestea: cartofi cu rozmarin – 19 lei, chiflă de casă – 8 lei, ciorbă de pui a la grec – 34 lei și salată de boeuf – 31 lei.

„Avem un total de 212 lei pentru 2 persone, ceea ce include, totuși, un antreu, o ciorbiță, 2 feluri principale și băutura. Mi se pare destul de ok pentru Centrul Vechi. Nu e nici puțin, cu tot cu tips avem 233 de lei. Te poți încadra în bugetul acesta la multe restaurante bune din București. Pentru, totuși, persoanele care frecventează Centrul Vechi, cred că o să fie decent, să spunem așa. Mai ales dacă vine un străin și transformă prețurile în euro, 45 de euro pentru o masă de 2 persoane o să zică că e destul de ok”, a continut Matei Teodoru.

Așadar, lumea a putut afla prețul pe care îl are o ciorbă la restaurantul poetului Mircea Dinescu după ce Matei Teodoru, un vlogger din București, a făcut o parte din prețurile preparatelor publice.