Ionita Raluca Știri 09.05.2024 17:05

„Cartelul din Carpați”. Investigație Recorder despre primarul liberal din Sinaia Vlad Oprea și conexiunile de la vârful PNL | VIDEO

„Cartelul din Carpați”. Investigație Recorder despre primarul liberal din Sinaia Vlad Oprea și conexiunile de la vârful PNL | VIDEO

Recorder a publicat miercuri, 8 mai, o investigație despre averea primarului PNL din Sinaia, Vlad Oprea, care conduce orașul de 20 de ani, și despre mai multe afaceri controversate în care este implicat numele edilului prahovean.

Beniamin Gonț, un tânăr din Sinaia, a fost prezentat drept proprietar al unui castel în Franța, despre care presa din Hexagon a scris că va fi transformat în hotel de lux printr-o investiție masivă venită din partea unui grup de investitori români, susține sursa citată. Potrivit Recorder, Gonț este, de fapt, o interfață a primarului liberal, iar suma pentru investiție vine din surse neclare.

Între cei doi, conform Recorder, este „o relație veche și foarte apropiată”, iar Oprea, susținut de la vârful PNL, controlează diverse afaceri prin intermediari. Firma Privacons SRL, deținută în acte de mama octogenară a primarului, a încasat, susține sursa citată, sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oameni de afaceri care au câștigat licitații importante în Sinaia sau au obținut autorizații de la primăria condusă de Vlad Oprea.

Vila primarului din Sinaia

Potrivit Recorder, primarul Oprea și-a construit o vilă imensă, de circa o mie de metri pătrați, chiar în inima stațiunii Sinaia, într-o zonă considerată rezervație arhitecturală, lângă clădiri emblematice precum Cazinoul din Sinaia, hotelul Palace și Mănăstirea Sinaia. Casa aparține în acte firmei Privacons, deținută de mama primarului, însă este locuită de Vlad Oprea, scrie Recorder.

„Palatul primarului a fost ridicat în mijlocul pădurii de lângă mănăstire, iar Primăria Sinaia a lărgit și a asfaltat poteca care ducea spre această pădure. Astfel, edilul are acum propria stradă care îi oferă acces către locuința de o mie de metri pătrați. La intrarea pe această stradă apare un semn de circulație pe care scrie “Interzis cu excepția riveranilor”. Fiind singurul riveran, primarul Oprea este și singura persoană care are acces pe această stradă din Sinaia”, dezvăluie Recorder.

Mai mult, Vlad Oprea, notează Recorder, i-a facilitat lui Lucian Bode, secretar general al PNL, construirea unei vile de vacanță la Sinaia, trecută pe numele fiului. Terenul pe care s-a ridicat această construcție a fost cumpărat de Lucian Bode de la sora primarului Oprea, la un preț cu mult sub cel al zonei, potrivit sursei citate.

Lucian Bode a negat pentru Recorder că vila de vacanță ar fi un favor făcut de primarul Oprea, dar a evitat să lămurească situația terenului cumpărat de la sora primarului și alegerea unui constructor apropiat de acesta. Bode a afirmat că, pentru ridicarea vilei, a ales un constructor pe care-l recomanda calitatea lucrărilor anterioare. Numai că firma Regal WGB Aianis, care apare drept constructor, are zero angajați, iar la domeniu de activitate scrie „restaurante și alimentație”.

Primarul din Sinaia: „Lucruri neadevărate, cu care nu am nicio treabă”

Primarul Vlad Oprea a refuzat orice dialog cu Recorder. Contactat de Libertatea, edilul din Sinaia a acuzat că articolul este plătit și că a apărut „în ziua în care începe campania electorală” pentru alegerile locale din 9 iunie.

El a susținut că „sunt tot felul de lucruri puse cap la cap, insinuând lucruri neadevărate, cu care eu nu am nicio treabă”.

Investigația completă poate fi citită aici.