Gabriela Dinu Vedete 06.03.2024 09:19

Carmen Ionescu CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Carmen Ionescu CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Carmen Ionescu este o actriţă din România, născută pe 18 aprilie 1956, în Bucureşti. Este absolventă a Institutului Național de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, învăţând meserie de la legendarul Amza Pellea, precum şi Ion Cojar.

A jucat pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ în perioada 1986 – 1990, după care s-a mutat din nou în Bucureşti, având roluri şi un contract cu Teatrul Naţional I L Caragiale cin Capitală.

Ce scrie în CV-ul actriţei Carmen Ionescu?

De-a lungul carierei sale, artista a mai colaborat şi cu Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște, Teatrul Național din Timișoara, iar în Bucureşti a mai putut fi văzută pe scena Teatrului „Constantin Tănase”. Graţie interpretării cu succes a rolului Elena din Troia, din Trilogia antică, un rol secundar, Carmen Ionescu a luat premiul pentru cea mai bună interpretare, în 1990, la Festivalul Național de Teatru „I.L. Caragiale”.

Nu a evoluat numai ca actriţă de teatru şi cu siguranţă că aţi văzut-o şi la TV, în producţiile Numai iubirea, Lacrimi de iubire, Daria, iubirea mea şi, ceva mai recente, Adela şi Lia, de la Antena 1.

Are 67 de ani şi o poveste de viaţă impresionantă. A demonstrat înclinaţii către artă şi cinematografie încă din copilărie, de aceea familia sa nu s-a opus niciodată atunci când le-a spus ce drum îşi doreşte să urmeze. A învăţat de la marele Amza Pellea, dar şi de la alţi actori cunoscuţi de la noi din ţară, cu care a avut ocazia să urce pe scenă.

De ce nu are Carmen Ionescu copii?

Este căsătorită de 43 de ani cu marea sa dragoste din tinereţe. Se numeşte Constantin Dinulescu şi sunt împreună încă de pe vremea când erau studenţi. ,,M-am pregătit cu el pentru admiterea la facultate și atunci s-a înfăptuit … minunea. A fost o întâlnire care cred că o dată în viață este posibilă. Am pornit amândoi pe un drum și pot afirma cu tărie, și acum, că este sufletul meu pereche. Sunt încă îndrăgostită, nici nu aș putea altfel. Ne știm din 1979, însă căsătoria a venit după 13 ani, cred că nu avea curaj. Nu știu să spun neapărat care este secretul, iubirea, cu siguranță! El pentru mine a fost și iubit, și tată, și soț”, a povestit Carmen Ionescu.

Actriţa ascunde însă o mare dramă, aceea de a nu fi mamă, deşi şi-a dorit tot timpul asta. A amânat momentul pentru că a dorit să se concentreze pe carieră, după care a devenit mult prea târziu pentru asta.Din păcate copii nu am. La început nu îmi stătea mintea la asta, m-am concentrat foarte mult pe marea mea iubire, teatrul, unde am intrat târziu, după opt încercări. Tocmai din acest motiv am amânat copilul, iar apoi am zis că e prea târziu. Acum regret, dar așa a fost să fie.”,a mai spus Carmen Ionescu.

Citeşte şi alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Amalia Năstase
Camelia Constantinescu