Gabriela Dinu Știri 06.10.2022 17:12

Carmen Iohannis: CV, Biografie, Varsta, surse de venit, Studii, Familie

Carmen Iohannis: CV, Biografie, Varsta, surse de venit, Studii, Familie

Carmen Iohannis este soţia preşedintelui României, Klaus Iohannis. Născută Carmen Lăzărucă la 2 noiembrie 1960, în Reghin, judeţul Mureş, aceasta este de profesie profesoară de limba engleză.

Carmen Iohannis s-a născut într-o familie greco-catolică din Sântu, pe lângă Reghin, iar în copilărie a fost îndrumată de părinţii săi către viaţa artistică, urmând cursuri de balet şi pian. Pe vremea comunismului, aceasta a participat alături de Klaus Iohannis la slujbe clandestine susţinute de către protopopul Pompeiu Onofreiu, în casa din Sibiu.

Ce scrie în CV-ul soţiei lui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis?

Avea doar 22 de ani pe vremea când l-a întâlnit pe preşedintele României, atunci când era studentă. Câţiva prieteni comuni le-au făcut cunoştinţă, iar după şapte ani de relaţie s-au căsătorit. Au lucrat împreună ca profesori în Agnita şi Sibiu, căci amândoi au îmbrăţişat această profesie.

Cei doi au ajuns să fie profesori chiar în instituţiile în care au studiat cândva, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” şi la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”.

Date Biografice Carmen Iohannis: înălțime, greutate

Nume complet: Iohannis (Lăzărescu numele de fată) Carmen
Data naşterii: 2 noiembrie 1960
Locul naşterii: Sântu, Reghin, judeţul Târgu Mureş, România
Partener: Klaus Iohannis

Nu au copii şi nu au vorbit niciodată despre acest aspect intim din relaţia lor. Carmen Iohannis este o simpatizantă a culturii britanice, precum şi a familiei Regale a României.

La ultima declaraţie de avere, făcută publică în 2013, aceasta avea o sumă de 26.247 lei. După mai bine de 37 de ani de lucru ca profesoară de limba engleză, Carmen Iohannis încasează lunar un salariu în valoare de 4.500 de lei.

Stilul vestimentar abordat de Carmen Iohannis la diverse evenimente este deseori criticat de către designerii de modă, iar cel mai recent fapt care confirmă asta este reacţia lui Cătălin Botezatu, după ce a văzut cum s-a afişat soţia preşedintelui României la înmormântarea Reginei Elisabeta a Marii Britanii: „Rochia de catifea are un decolteu mult prea mare. Inadmisibil! Un decolteu mult mai mic, de tip Jackie Onassis, ar fi fost mult mai potrivit contextului. Nici pălăria nu e deloc potrivită. Lungimea rochiei este corectă, dar ciorapul este mult prea mat. Iohannis, în schimb, este impecabil!”, a spus atunci Botezatu.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Simona Ţăranu
Sorin Constantinescu
Emilian
Ion Creangă