Păcuraru Stelian Știri 02.01.2023 03:15

Care sunt zonele din București cu cele mai mici chirii

Care sunt zonele din București cu cele mai mici chirii

Pandemia prin care trecem cu toții, a dus la ideea că ar putea scădea chiriile în următoarea perioadă. De fapt, indicii către acest lucru erau încă de dinainte, iar acest lucru s-a întâmplat, dar modificările nu au fost substanțiale.

Nici acum, spre final de 2020, lucrurile nu stau altfel, deși am mai văzut anunțuri cu persoane care anunță că își închiriază apartamentele la un preț mai mic decât în mod normal din cauza pandemiei și ca să vină în sprijinul potențialilor chiriași. În medie, chiriile au scăzut cu 6% față de 2019.

Unde sunt cele mai mici chirii din bucurești

În toată această perioadă ierarhia în privința chiriilor foarte scumpe, a celor scumpe și a celor, cât de cât accesibile, a scăzut, evident aceeași, în București. Haideți să vedem care sunt zonele din București cu cele mai mici prețuri la chirii.

NORDULUI cu prețurile lui exagerate pe alocuri, i se opune sudul capitalei, care vine cu un nivel mai scăzut al chiriilor, mai potrivit românului obișnuit. Atunci când ne uităm la prețuriile apartamentelor și garsonierelor de închiriat este știut faptul că situarea în preajma mijloacelor de transport și, cu precădere, a metroului reprezintă un avantaj important și automai, chiria e mai mare. Așadar, zone cu metrou la dispoziție și cu chirii acceptabile sunt următoarele:

BERCENI – în acest cartier chiriile au rămas aproximativ la același nivel din 2019, după cum urmează. O garsonieră se închiriază, în medie cu 230 de euro, un apartament cu două camere cu 320 de euro, unul cu trei camere cu 390 de euro, în timp ce media pentru un apartament cu patru camere este de 490 de euro pe lună.

DRUMUL TABEREI – este ceva mai scump decât cartierul Berceni, dar nu cu mult. Astfel, o garsoniera în această zonă este, în medie, 270 de euro lunar, un apartament cu două camere se închiriază cu 330 de euro, unul cu trei camere este, în medie, 400 de euro. Diferența față de Berceni apare la apartamentele cu patru camere, acolo unde prețul este mai mic, 460 de euro, în medie.

CRÂNGAȘI – în aceeași zonă de prețuri se încadrează și Giulești, acolo unde, garsonierele de închiriat costă în medie, 230 de euro, cu 350 de euro se închiriază apartamentele cu două camere, în timp ce unul cu trei sau patru camere depășește, în medie 400 de euro.

Zone în București cu chirii mici

Ei bine, zonele care nu au metrou chiar la îndemână sunt și cele unde există cele mai mici chirii din Bucurști:

RAHOVA – aici, garsonierele se închiriază cu aproximativ 220 de euro, în medie și cu 300 de euro un apartament cu două camere. Pentru un apartament de trei camere suma medie de închiriere este 365 de euro. Sunt prețuri accetabile, dacă luăm în calcul învecinarea cu zone ca Unirii și Parcul Carol.

GIURGIULUI – acest cartier are cele mai mici chirii din București. În jur de 210 euro, costă chiria medie, pe lună. 300 de euro e prețul chiriei pentru apartamentelor cu două camere, iar 360 de euro se plătesc, în medie, pentru un apartament cu trei camere.