>
În România se consumă şi există mai multe fructe exotice decât ţi-ai imagina. Pe unele le ştii după nume, pe altele doar după aspect, căci poate denumirea lor este mai complicată, dar un lucru este sigur. Toate sunt delicioase.
Fructul pasiunii este unul dintre acestea. Are un gust dulce acrişor şi dimensiunea şi culoarea unei prune. Are miezul galben şi foarte aromat. I se mai zice şi maracuja. Se mănâncă şi crud, dar este foarte utilizat şi în băuturi sau prăjituri, ori fresh-uri şi smoothie-uri.
Papaya mai este cunoscut şi sub numele de „fructul îngerilor” şi este renumit pentru faptul că este cel mai aromat fruct exotic dintre toate. Este delicios la gust şi folosit în multiple tratamente cosmetice.
Ananasul se consumă de mult în România, mai ales la conservă. Gospondinele îl folosesc de mult timp la prăjituri şi de câţiva ani, de când importul a înflorit, se găseşte în toate supermarket-urile de la nooi din ţară.
Guava este un fruct mai puţin cunoscut, care are aspectul exterior asemenea unei pere, dar interiorul ca un pepene roşu. Gustul acestuia este o combinaţie între pepene roşu, căpşune şi banane, ceea ce îl face extrem de deosebit.
Mangostan este un al fruct exotic poate prea puţin cunoscut la noi în ţară. Are pulpa albă şi dulceagă şi exteriorul asemenător unei castane.
Litchi arată ca o jucărie, coaja e roj şu interiorul alb, cu un sâmbure toxic! Se folosesc în dulciuri şi prăjituri, dar şi în diverse salate.
Physalis este un fruct micuţ, de culoare galben-portocaliu, arată ca nişte bomboane şi sunt foarte dulci şi răcoritoare. Conţin multe vitamine şi vitamina C de două ori cât o lămâie.
Mango se găseşte în diverse culori, de la verde şi până la roşu, inclusiv galben. Se consumă când sunt bine coapte, atunci au pulpa foarte suculentă. Conţine proprietăţi asemănătoare cu papaya.
Rodia are un gust acrişor, puţin atipic, are coaja roşie şi bobiţe mici şi tari, de aceeaşi culoare. Fetele le folosesc ppentru diverse cure cosmetice.