Păcuraru Stelian Știri 14.02.2022 08:27

Care sunt cele mai bune mărci de televizor și ce tehnologii noi au fiecare dintre ele

Care sunt cele mai bune mărci de televizor și ce tehnologii noi au fiecare dintre ele

Alegerea unui televizor nou n-ar trebui să fie un proces pe care să nu-l tratezi serios! De ce? Pentru că televizorul este o investiție pe termen lung și trebuie să ai mare grijă atunci când îți achiziționezi un model upgradat.

În plus, în ultimii ani, televizorul a devenit mult mai mult față de ce era înainte. Acum poți intra de pe tv pe internet, poți urmări filme pe platforme precum Netflix sau HBO Max, te poți juca… totul la o calitate senzațională. Practic, o combinație între telefoane smart, tablete și televizoarele clasice.

Care sunt cele mai bune mărci de televizor

Înainte de a da startul căutărilor pe internet pentru modelul preferat, trebuie să începi cu… începutul. Bugetul! Fă-ți un calcul clar și nu te abate de la suma pe care ți-o poți permite s-o cheltui. Aici e bine de știut că un buget mai mare îți aduce și un televizor mai bun. Și mai mare!

Dacă ai aflat câți bani ai de cheltui, atunci trebuie să-ți răspunzi clar la întrebarea: ce vreau să văd la televizor? Dacă îl iei doar pentru a vedea meciuri, a te uita la Survivor sau a asculta muzică, atunci nu trebuie să cheltui foarte mulți bani.

Dacă vrei însă să te bucuri de cele mai noi tehnologii, să ai impresia că Messi și Cristiano Ronaldo sunt cu tine în sufragerie sau să crezi că ești personaj principal în serialul preferat de pe Netflix, atunci trebuie să ai pregătit un buget consistent.

Importanța brandului. Firme precum Samsung, Panasonic, LG sau Sony sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitatea superioară pe care o oferă televizoarelor. Așadar, e bine să-ți alegi un model care să le poarte semnătura pentru a te asigura de calitate.

Dacă plănuiești să stai ore bune în fața noului tău televizor, atunci ai mare grijă ce ecran îți vei alege. E musai să ai măcar ecran LED, asta dacă nu cumva îți poți permite fratele mai updatat: OLED. Îți vor proteja ochii și te vei putea uita nestingherit ore întregi. Apoi, la fel de importantă este și rezoluția. Majoritatea televiziunilor emit acum în HD, dar tehnologia avansează rapid. E bine să te pui la adăpost și să mergi pe UHD sau chiar 4K.

Sfat. Măsoară-ți camera și vezi exact unde va fi amplasat televizorul. În funcție de diagonală, adică de cât de mare va fi televizorul, trebuie să-ți stabilești locul de unde vei urmări programele favorite. Pentru sufragerie, este indicat să ai minimum 2,5 – 3 metri între televizor și locul de unde vei privi ecranul. Dacă vrei televizor și în dormitor, alege unul mic, astfel încât să nu fie obositor!