Păcuraru Stelian Știri 07.03.2022 08:40

Care este, de fapt, cel mai bun cuptor pentru coacere

Care este, de fapt, cel mai bun cuptor pentru coacere

A coace sau a nu coace bine? Aceasta e întrebarea atunci când căutăm un cuptor pentru coacere. Dacă să alegem ceva cu marcă recunoscută, dacă să fie pe gaz sau pe electric? Alegerea unui cuptor nu e o treabă deloc simplă dacă vrei să pui pe masă preparate de-ți lasă gura apă. Asta, desigur, dacă nu ești Horia Vîrlan.

De-a lungul timpului, bucătăria s-a mai transformat. Se fac multe semi-preparate, iar cuptorul a devenit extrem de important. În lupta cu timpul, oamenii găsesc cu greu resurse pentru a sta să gătească mult la flacără, așa că de multe ori cuptorul este marea salvare. Chiar și pentru a face pâine în casă.

Care este, de fapt, cel mai bun cuptor pentru coacere

Înainte de toate, trebuie să știți că toate cuptoarele de pe piață au atât părți pozitive, cât și părți care s-ar putea să ne deranjeze. Perfectul absolut nu există. Cel puțin nu până nu scoateți bunătățile din cuptor.

Cuptorul pe gaze

Gazele ajută să obținem aproape instant temperatura pe care ne-o dorim, așa că aici e marele plus pentru un cuptor pe gaze. În plus, dacă stai la bloc și ai deja gaz în apartament, factura va fi în mod sigur mai mică.

Există însă și mici dezavantaje. Sau mari. Temperatura din interior ar putea avea inconstanțe, iar riscul apariției ”punctelor fierbinți” este unul ridicat. Este obligatoriu să rotiți de cât mai multe ori tăvile în timpul gătitului.

Cuptorul electric

Contrar cuptorului pe gaze, cuptorul electric se încălzește ceva mai greu, deci va lua timp mai mult, dar te va ajuta la gătit, pentru că temperatura va fi uniformă și se va păstra mult mai bine. Interiorul cuptorului va rămâne uscat, astfel că preparatele se vor coace mai bine.

Aici intervine și dezavantajul. E nevoie de multă atenție pentru că această coacere s-ar putea să vă ia prin surprindere, iar preparatele riscă să se ardă mai repede. Pe raftul din mijloc este cel mai indicat să poziționați tăvile.