Ionita Raluca Utile 01.01.2023 16:55

Când se afișează rezultatele la BAC 2020, sesiunea de toamnă. Data și ora la care edu.ro va publica notele

Când se afișează rezultatele la BAC 2020, sesiunea de toamnă. Data și ora la care edu.ro va publica notele

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat a început în această săptămână, cu proba scrisă la limba și literatura română. Elevii care nu au luat testul în vară au avut acum ultima șansă de a trece cu brio examenul de maturitate. Notele vor fi afișate prima dată pe site-ul edu.ro.

42.700 de elevi înscriși la BAC, în sesiunea de toamnă

Absolvenții clasei a XII-a care, dintr-un motiv sau altul, nu au reușit să ia examenul de Bacalaureat în vară, când au avut loc în premieră două sesiuni, pot face acest lucru în această săptămână. Sesiunea de toamnă a început luni, când elevii au susținut proba scrisă la limba și literatura română.

Marți, pe 25 august, tinerii au dat examen la proba obligatorie a profilului, iar astăzi au susținut proba la alegere a profilului și specializării. Absolvenții care au studiat în liceu și limba maternă vor susține joi examenul și la această disciplină.

La sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat s-au înscris 42.700 de elevi. Dintre aceștia, 24.900 fac parte din promoția 2019-2020, iar restul sunt tineri care nu au reușit să ia examenul în anii anteriori. Cu toate acestea, la prima probă, cea la limba și literatura română s-au prezentat doar 12.499 de candidați.

De asemenea, tot luni au fost eliminate de la BAC 45 de persoane, din cauza faptului că au încercat să fraudeze examenul. 10 candidați nu au trecut testul termometrului: aceștia au avut o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius.

Când se afișează notele la BAC, sesiunea de toamnă

Elevii au scăpat de primele emoții, odată cu încheierea examenelor. Acum urmează însă partea cea mai dificilă, afișarea notelor. Site-ul edu.ro va publica primele rezultate de la BAC 2020, sesiunea de toamnă, pe data de 2 septembrie, până la ora 12:00.

După afișarea notelor inițiale, elevii care consideră că au fost nedreptățiți pot depune contestații. Acest lucru se va face tot pe 2 septembrie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Este important de știut că absolvenții pot depune contestații atât fizic, cât și în format electronic. Cei care optează pentru a doua variantă, trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip, prin care vor specifica faptul că au luat la cunoștință că nota inițială pe care au primit-o poate crește sau poate să scadă, în urma contestației.

În cazul în care persoana care a susținut examenul este minoră, această declarație trebuie să fie semnată și de către unul dintre părinți sau, dacă este cazul, de reprezentantul legal al elevului. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi publicate pe data de 5 septembrie.

La fel cum s-a întâmplat în cele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat care au avut loc în această vară, notele absolvenților vor fi anonime. Tinerii vor primi un cod prin care își pot verifica rezultatele.