Gabriela Dinu Știri 25.08.2021 16:21

Când este transmis la TV serialul La Bloc, produs de Pro TV. Episoadele rulează într-o buclă de mai bine de 10 ani

Când este transmis la TV serialul La Bloc, produs de Pro TV. Episoadele rulează într-o buclă de mai bine de 10 ani

La Bloc este unul dintre cele mai apreciate seriale de televiune produse de un brand românesc.

A început să fie produs în 2002 de către MediaPro Pictures şi era difuzat seară de seară, pe Pro TV. Ideea centrală a serialului este umorul din scara blocului, fiind prezente toate tipologiile de vecini şi glume din cele mai inspirate.

Când puteţi vedea La Bloc la TV?

Ultimul episod a fost difuzat la Pro TV pe data de 25 mai 2008 iar de atunci este difuzat în buclă pe Pro Cinema. La Bloc este creaţia lui Răzvan Andrei, Radu Dragomir, Dragoş Moştenescu şi Răzvan Săvescu şi a fost produs de Andrei Boncea, soţul celebrei Loredana Groza, cel care a mai făcut şi La Servici, Fete cu lipici, dar şi serialul Meseriaşii.

Cele două personaje principale în jurul cărora se învârte toată acţiunea sunt Nelu Curcă şi Costel Jurcă. Cei doi sunt căsătoriţi cu Suzi, respectiv Lili. Nelu Curcă este părăsit de soţie şi ajunge să se cupleze cu Bella, interpretată de Alina Chivulescu, cea care îşi deschide un cabinet de psihologie la ei în bloc.

Alte personaje emblematice din acest serial sunt Americanu’, celebrul gagicar ce aducea acasă în fiecare seară o altă femeie, Nea Popa, administratorul, cele trei fete cucuiete. Adică Adina (Laura Cosoi), Mimi Curcă (fiica lui Nelu Curcă) şi Roxana (Tili Niculae).

Distribuţia actorilor din La Bloc este următoarea: Mihai Coadă, Dragoș Moștenescu, Mariana Dănescu, Alina Chivulescu, Dana Rogoz, Emil Mitrache, Tudorel Filimon, Laura Cosoi, Luminița Erga, Tili Niculae, Răzvan Andrei, Radu Dragomir, Dragoș Moștenescu, Răzvan Săvescu.

Nelu Curcă, pe numele său real Mihai Coadă, a părăsit scena după ce l-a descoperit pe Dumnezeu. Acesta s-a călugărit şi trăieşte acum la Mănâstirea Turnu din Vâlcea.

În prezent, serialul la Bloc se difuzează în fiecare zi, de la ora 18:15, pe Pro Cinema. Totodată, acesta poate fi urmărit şi online, pe platforma Pro Tv Plus.