Ioana Filipescu Știri 09.11.2023 13:08

Cand e Black Friday la eMag in 2023

Cand e Black Friday la eMag in 2023

Startul Black Friday a fost dat, de fiecare dată, de eMAG, între orele 6 și 8 dimineața. O singură dată a ratat, în 2015, când s-a produs întârzierea de jumătate de oră. Ne așteptăm ca și vineri, 10 noiebrie, eMAG să ”rezolve” prima stratul cumpărăturilor cu mega-reducere.

O zi ne mai desparte de startul Black Friday, la eMag! Un concept care a apărut din nevoia oamenilor de a se aproviziona pentru sărbătorile de iarnă. Angajații se învoiau de la muncă, în această perioadă a anului, sub diferite pretexte, de fapt, pentru a face cumpărăturile atunci când rafturile magazinelor erau pline și își puteau lua produsele de care aveau nevoie, fără să fie puși sub presiunea timpului rămas. Și așa s-a transformat Vinerea Neagră în tradiție, un eveniment pe care și retailerii îl așteaptă precum consumatorii.

La ce oră se dă startul Black Friday la retailerul eMAG

Când dă drumul la Black Friday eMAG? Cu siguranță la prima oră a zilei de vineri, 10 noiembrie, așa cum a obișnuit în anii precedenți. Compania nu a anunțat niciodată când va declanșa startul, dar aproape sigur se va întâmpla în jurul orei 7, ca de obicei, cu o singură excepție.

Să ne facem o idee despre startul reducerilor de Black Friday, vom atașa zilele de start din ultimii ani.

  • 2013: ora de începere 6:56
  • 2014: ora de începere 6:52
  • 2015: ora de începere 8:34
  • 2016: ora de începere 6:49
  • 2017: ora de începere 6:50
  • 2018: ora de începere 6:56
  • 2019: ora de începere 7:24
  • 2020: ora de începere 7:37
  • 2021: ora de începere 7:25
  • 2022: ora de începere 7:21

Ziua cu cele mai mari reduceri din an este așteptată cu sufletul la gură. Planurile s-au făcut, țintele sunt fixate. Rămâne ca oam,enii să se trezească dimineața, la prima oră, pentru a cumpăra produsele cu cea mai mare reducere din an.

eMAG, cel mai mare retailer din România, care a adus, în anul 2011, festivalul cumpărăturilor pe piaţa locală, a anunțat, deja, reduceri masive în toate categoriile de produse.

Iar gama este extrem de variată. Astfel, printre obiectele pe care le găsim la eMAG, cele mai vânate sunt: televizoarele, telefoanele, laptopurile, produsele din categoria Fashion și articolele sportive, electrocasnicele, accesoriile pentru casă și grădină, produsele de îngrijire personală pentru adulți și copii. De asemenea, găsiim mobilă, jucării, anvelope și produse speciale. Lista este, însă, mult mai lungă.

Black Friday cu incidente: magazine jefuite, ambuteiaje, accidente

Black Friday este, fără îndoială, cel mai așteptat eveniment de shopping anual, din întreaga lume. Este ziua cu cele mai mari reduceri, iar numele, Vinerea Neagră, în traducere, și-a căpătat numele negativ din cauza agitației, urmată chiar și de violență, pentru că oamenii s-au bătut, efectiv, pentru produsele aflate în stocuri limitate. În anii 60, s-au petrecut cele mai mari evenimente negative, când, în Philadelphia, s-a ajuns la magazine jefuite, ambuteiaje, accidente. Totul, în disperarea de a pune mâna pe produsele dorite.