>
În principal, Călin Georgescu și-a desfășurat campania electorală pe rețelele sociale. În clipurile sale au apărut mai mulți sportivi legendari ai României, printre care Gică Hagi, Nadia Comăneci și Ivan Patzaichin.
Marele canoist a murit în septembrie 2021, iar acum Ivona, fiica sa, a transmis că nu și-a dat acordul ca imaginea lui Patzaichin să apară în clipurile lui Georgescu.
”Am aflat cu surprindere că tatăl meu apare într-un clip al unui candidat. Nici eu, nici mama nu ne-am dat acceptul. Nici nu am fost întrebate. Faptul că imaginea lui e un patrimoniu public, mulți apelează la imaginea lui fără a cere dreptul asupra folosirii imaginilor respective.
Am înțeles că sunt câteva imagini cu el de la o cursă. Tatăl meu nu s-a afișat niciodată cu vreun candidat. El se afișa doar în domeniile în care se pricepea. De aceea am acceptat ca numele falezei din Tulcea să-i poarte numele. Niciodată nu ne-am fi dat acordul pentru folosirea imaginilor cu el în scopuri politice.
Sunt absolut convinsă că tatăl meu nu ar fi acceptat. Cred că este destul de greu (n.r.- să acționeze în instanță). Clipul nu este apărut recent. Este greu să-l decuplăm acum eventual de mesajele politice. Nu am luat o hotărâre. Deja mi se pare că e târziu. Imaginea deja a fost asociată cumva. Chiar nu am luat o hotărâre”, a declarat Ivona Patzaichin, la emisiunea Fotbal Club.
Legendarul canoist a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice, cucerind patru medalii de aur și trei de argint. În plus, Ivan Patzaichin are în palmares 22 de medalii la Campionatele Mondiale, dintre care opt de aur. Alături de nume precum Ilie Năstase, Nadia Comăneci sau Gheorghe Hagi, Patzaichin a fost unul dintre sportivii care au dus România pe cele mai înalte culmi.
Patzaichin a intrat în istoria sportului mondial drept ”Campionul cu pagaia ruptă”. La Jocurile Olimpice din 1972, românului i s-a rupt pagaia imediat după startul în cursa de canoe simplu 1.000 m. Ivan Patzaichin a uimit pe toată lumea, vâslind cu ciotul rămas și terminând cursa în aplauzele tuturor celor prezenți. După ce a fost inițial descalificat, a fost primit în recalificări, și doar că a ajuns în finală, ci a cucerit și aurul olimpic, în urma unei curse pe care a dominat-o cu autoritate.
Caoistul, născut la Mila 23, pe malurile Dunării, la 26 noiembrie 1949, a fost legitimat timp de 18 ani la clubul Sportiv Dinamo.
În 1984 s-a retras din activitate şi a devenit antrenor la Clubul Sportiv Dinamo.1986 a fost promovat ca antrenor la lotul naţional, pentru ca din 1995 să fie numit antrenor coordonator al lotului naţional olimpic. A reuşit să câştige peste 100 de medalii ca antrenor al lotului naţional şi olimpic de kaiac-canoe, calitate în care a fost prezent la Olimpiadele din 1992 – Barcelona, 1996 – Atlanta, 2000 – Sydney, 2004 – Atena, 2008 – Beijing. A fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Kaiac-Canoe şi vicepreşedinte al Comitetului Olimpic Român (ales în 1990).