Ionita Raluca Vedete 14.12.2022 13:25

Bruce Willis: varsta, biografie, filme, avere, familie, stare de sanatate

Bruce Willis: varsta, biografie, filme, avere, familie, stare de sanatate

Bruce Willis este unul dintre cei mai cunoscuți actori americani, recunoscut pentru rolurile sale în filme de acțiune precum Die Hard și Pulp Fiction. Willis s-a născut în Idar-Oberstein, Germania, în 1955. A crescut în New Jersey și a învățat la Montclair State College.

Înainte de a se îndrepta spre Hollywood, Willis a lucrat ca barman, paznic de securitate și biciclist. În 1980, Willis a făcut prima sa apariție întro sitcom TV, intitulatăCarter Country. Apoi, șia făcut debutul cinematografic în filmulBlind Date, lansat în 1987.

Biografie Bruce Willis. In ce filme a jucat

În 1988, Willis a câștigat faima internațională după ce a interpretat rolul principal în filmul de acțiuneDie Hard. Acest film a devenit un hit de box office și la propulsat pe Willis ca una dintre cele mai cunoscute vedete de acțiune.

În următorii ani, Willis a jucat în numeroase filme de succes, printre carePulp Fiction,The Fifth Element,Armageddon,The Sixth Sense șiUnbreakable. Rolele sale de succes lau propulsat pe Willis în topul celor mai bine plătiți actori americani. În plus, a primit numeroase nominalizări și premii, printre care două premii Emmy, două premii Golden Globe și un Premiu de Excelență pentru Cariera Actoricescă de la Academia de Film Americană.

Date scurte despre Bruce Willis

Bruce Willis a donat peste 30 de milioane de dolari catre diferite cauze caritabile in ultimii ani.
El a castigat premiul Blockbuster pentru cel mai bun actor in rol principal in 1999 pentru rolul sau din filmul The Sixth Sense.
Bruce Willis a jucat in peste 80 de filme si showuri tv. El a fost nominalizat de 3 ori la Globurile de Aur si de 4 ori la Premiile Emmy.
Bruce Willis a primit un Premiu pentru Excelenta din partea Academiei de Film si Televiziune in 2007.
El a fost inclus in Suportul de Film al Institutului American al Filmului in 2016.
-A fondat o linie de bauturi energizante numitaRun Hard in 2014.
In 2014, Bruce Willis a fost numit cel mai bine platit actor al anului de catre revista Forbes.

În afara filmelor, Willis a lansat o carieră de succes în muzică, unde a înregistrat numeroase albumuri și singleuri. El a primit un disc de aur pentru albumul său de debutThe Return of Bruno și a aparut în mai multe filme de televiziune, inclusivFriends șiMoonlighting. Willis este, de asemenea, un activist dedicat, implicat în numeroase cauze umanitare.

El a cântat pe scena Live Aid și a participat la numeroase evenimente caritabile. Bruce Willis este unul dintre cei mai respectați actori din industria filmului. Cu o carieră de succes de peste patru decenii, Willis a demonstrat că este un actor de excepție și un model de urmat pentru generațiile viitoare.

Diagnosticat cu afazie

Actorul Bruce Willis a anunțat recent că se retrage din activitatea sa de actorie din cauza unei afecțiuni medicale. În vârstă de 67 de ani, acesta a afirmat că se confruntă cu agazie care afectează în mod negativ sănătatea sa. Din nefericire, fostul actor nu mai poate comunica cu usurinta si starea sa de sanatate este asteaptata sa se inrautateasca in viitor.