Claudiu Melinte Actualitate 27.12.2022 00:06

Ce a declarat Mohamed Murad după ce ar fi fost reținut de Poliție în Mangalia

Ce a declarat Mohamed Murad după ce ar fi fost reținut de Poliție în Mangalia

UPDATE. Un purtător de cuvânt al IPJ Constanța precizează că încă se fac cercetări pentru stabilirea situației.

„În jurul orei 16:30, a fost oprit pe raza municipiului Mangalia un autoturism, condus de un bărbat, în dreapta aflându-se proprietarul mașinii. Cei doi au refuzat să le fie controlat autoturismul. În zonă și-a făcut apariția un alt bărbat, candidat la o primărie din județul Constanța, acesta neavând vreo calitate sau legătură cu incidentul respectiv. În continuare se efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt, conducătorul auto fiind condus la sediul Poliției”, a precizat IPJ Constanța

UPDATE: Mohammad Murad a dezmințit faptul că a fost reținut de poliția din Mangalia.

„Această comandă a fost dată de la vârf cred. De ce un om are dreptul de a sărăci un oraş întreg şi când toată lumea ştie şi vine o altă echipă care coagulează toate partidele pentru Mangalia încep să fie aceste acuzaţii? Mi se pare foarte trist”, a spus Mohammad Murad.

„Am venit cu inima deschisă în Mangalia să facem un oraş superb şi iată ce se întâmplă. (…) Minciunile lor că sunt arestat… Nu sunt arestat. Este vorba numai de prostie. Încearcă să facă din asta un circ mare pentru a-mi păta imaginea. Sunt departe de acest lucru şi asta este o nesimţire totală”, a mai spus Murad.

Milionarul Mohammad Murad, candidat independent, la Alegerile Locale din Mangalia ar fi fost prins în flagrant de Poliție în timp ce împărțea bani din portbagaj pentru mituirea alegătorilor, conform cancan.ro. 

Milionarul candidat la primăria Mangalia îți depusese inițial candidatura la Primăria Constanța, însă a fost nevoit să se retragă din cursă. Milioanrul libanez avea șanse uriașe la postul de primar al orașului Mangalia și era văzut drept un salvator de către cetățenii orașului. Mohammad Murad nu este la prima abatere de acest fel. În urmă cu o săptămână i s-a făcut o plângere penală pentru coruperea şi inducerea în eroare a alegătorilor.

Milionarul a fost acuzat că a distribuit persoanelor în vârstă din perimetrul Neptun-Olimp pliante care imită prin culoare şi formă vechile carnete de economii CEC, pe care sunt inscripţionate valoarea de 10.000 de lei şi numele candidatului Mohammad Murad.

Cine este Mohammad Murad: milioaner și jurat de televiziune

Mohammad Murad este un afacerist de succes în România. Acesta are diferite hoteluri în România, însă iese în evidență prin deținerea lanțurilor hoteliere Phoenicia. Pe lângă afacerile din zona horeca, afaceristul de origine libaneză cochetează și cu televiziunea. Acesta a apărut deja în două emisiuni produse de Pro TV: Șef sub Acoperire și Imperiul Leilor. Conform capital.ro, Mohammad Murad are o avere de aproximativ 150.000.000 de euro.

Mohammad Murad arestat
Mohammad Murad in timp ce dadea explicatie Politiei, imediat dupa flagrant

Afaceristul a venit în România în anul 1982 ca să studieze medicina, însă după 30 de ani a ajuns unul din cei mai bogați afaceriști ai României, bifând afaceri ca Mandy Foods, Springtime sau diferite restaurante  de renume pe litoralul românesc.