Ionuț Nițulescu Actualitate 29.12.2021 14:38

Bragadiru și Chiajna intră în carantină. Măsura se aplică din această seară

Bragadiru și Chiajna intră în carantină. Măsura se aplică din această seară

Vești proaste pentru cei care locuiesc în orașul Bragadiru și comuna Chiajna. Cele două intră în carantină începând începând de vineri, de la ora 22.00, a anunţat prefectul judeţului Ilfov, Daniel Zamfir.

Numărul mare de infectări cu coronavirus aduce noi restricții. Astfel, Raed Arafat a semnat ordinul pentru carantinarea oraşului Bragadiru şi a comunei Chiajna pentru două săptămâni. Noile reguli intră in vigoare chiar de astăzi.

Bragadiru și Chiajna, în carantină 14 zile

În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis astăzi, 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru , Județul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, Județul Ilfov.

Chiajna a înregistrat ieri o rată de infectare de 10,31 la mia de locuitori, iar Bragadiru 9,48. Toți cei care locuiesc în aceste zone vor avea nevoie de declarații pe propria răspundere pentru a ieși din case.

Citește și: Are cancer, dar e în prima linie la ATI. Povestea de dramatică a Mirelei, asistenta din Câmpulung Moldovenesc: „Sunt în stadiul 4, dar mai am mult de muncă la spital”

O mare parte din complexul rezidenţial Militari Residence, unul dintre cele mai mari ansambluri rezidenţiale, este situată în comuna Chiajna. Polițiștii și jandarmii vor efectua verificări la intrările în zonele carantinate.

Ce reguli trebuie să respecte românii în carantină

Așadar, pentru următoarele două săptămâni, locuitorii din Chiajna și Bragadiru pot ieși din case doar dacă au un motiv bine întemeiat, precum:

  • pentru a merge la muncă,
  • pentru a face cumpărăturile de strictă necesitate
  • pentru asistență medicală e urgență
  • pentru a face activități sportive in jurul casei
  • pentru a-și plimba animalele de companie
  • pentru a face activități agricole
  • pentru activități religioase
  • pentru diverse programări, ca de exemplu la service
  • pentru donare de sânge sau voluntariat

Pentru toate aceste motive au nevoie de declarația pe proprie răspundere. cei care merg la serviciu au nevoie de adeverință eliberată de la serviciu sau de legitimație.

Măsura vine la doar o zi după ce localităţile Berceni şi Clinceni din Ilfov au intrat în carantină. De asemenea, localitatea Ciorogârla din Ilfov se află în carantină, iar măsura urmează să expire pe 26 noiembrie.

Cei care nu respectă carantina pot primi amenzi, începând de la 500 de lei.