Tudosie Andrei Ceaiuri 29.08.2023 16:22

Bogăția ceaiului Assam: Explorând aromele sale îndrăznețe

Bogăția ceaiului Assam: Explorând aromele sale îndrăznețe

Printre varietățile de ceai cultivate în India, Assam este unul dintre cele mai renumite sortimente. Deosebit prin aroma sa naturală distinctivă și infuzia intens colorată, ceaiul negru Assam a fost identificat în jurul anilor 1800 datorită exploratorului scoțian Robert Bruce.

Printre sortimentele de ceai cultivate în India, Assam se evidențiază ca unul dintre cele mai valorizate. Aroma sa naturală distinctă și infuzia cu nuanțe intense de culoare sunt trăsături definitorii.

Acest ceai negru a fost identificat în anii 1800 datorită exploratorului scoțian Robert Bruce și este potrivit pentru a fi savurat dimineața, în cadrul micului dejun, sau în prima parte a zilei; totuși, din cauza nivelului considerabil de teină, nu este recomandat pentru consum în orele de seară, cu excepția pasionaților care doresc să îl deguste oricând.

Beneficii

Cu conținutul său bogat de vitamine, minerale și antioxidanți esențiali pentru sănătate, ceaiul Assam joacă un rol semnificativ în prevenirea sau ameliorarea unor afecțiuni.

-Luptă cu infecțiile și inflamațiile, fiind de ajutor la întărirea sistemului imunitar;

-Îmbunătățește capacitatea de concentrare și alungă oboseala;

-Stimulează memoria;

-Îmbunătățește digestia;

-Menține sănătatea cardiovasculară și scade tensiunea arterială;

-Previne înmulțirea bacteriilor din cavitatea bucală, datorită fluorului.

Cum se prepară

Adaugă o linguriță de ceai Assam în 250 ml de apă la o temperatură între 95ºC și 100ºC, iar apoi lasă-l să infuzeze timp de 3-5 minute, în funcție de preferința ta pentru intensitatea aromei.

Recunoscut pentru gustul său puternic și aroma de malț, ceaiul negru Assam aduce vitalitate dimineților și oferă o experiență rafinată atunci când este combinat cu lapte. Îți sugerăm să încerci acest sortiment cu încredere, mai ales dacă ești un băutor de cafea și dorești să descoperi lumea fascinantă a ceaiului.

Aroma unică a ceaiului negru Assam dezvăluie un gust ușor dulceag, armonizat cu note de malt. Nuanța înroșită-vișinie a infuziei din Assam este o veritabilă plăcere pentru privirea celui care îl savurează.

Având un caracter puternic și energizant, cu un conținut crescut de cofeină, acest ceai se potrivește de minune pentru consumul în prima parte a zilei, în special în cadrul micului dejun.