Gabriela Dinu Ceaiuri 10.07.2023 08:35

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de ghimbir: Stimulează-ți starea de bine

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de ghimbir: Stimulează-ți starea de bine

Consumat de mii de ani pentru efectele sale benefice, ghimbirul este considerat de mulţi un aliment minune. Se foloseşte în preparatele alimentare şi tratează zeci de afecţiuni.

Ghimbirul este bogat în vitamine, minerale şi uleiuri volatile şi este folosit în tratarea bolilor, datorită efectului său puternic antiseptic, antiviral, antifungic, antiinflamator, antibacterian, antifebril fiind un bun expectorant, analgezic, hipotensiv, antispasmodic si antiagregant plachetar.

La ce este bun ceaiul de ghimbir?

În primul rând, acesta îţi stimulează imunitatea şi tratează răceala şi gripa. Are capacităţi importante de a anihila bacteriile şi virusurile, scăzând riscul de a face infecţii şi întărind sistemul imunitar.

Ceaiul de ghimbir te va ajuta şi în curele de slăbit, deoarece reduce apetitul şi poftele alimentare şi te ajută să slăbeşti localizat.

Consumul acestuia îţi va îmbunătăţi vizibil digestia, deoarece stimulează enzimele din intestine, cele care au un rol important în absorbţia nutrienţilor şi va stimula procesul de digestie.

Ghimbirul şi utilizarea lui în cazul diabeticilor

Prin ceai de ghimbir vei reuşi să îţi susţii sistemul cardio-vascular şi te va ajuta în tratamentele problemelor care vizează circulaţia sângelui prin faptul că va ajuta oxigenarea celulară, prin creşterea nivelului de globule roşii.

Ceaiul de ghimbir combate stresul, oboseala psihică şi susţine funcţia cognitivă, mai pe înţelesul nostru, acesta ae rolul de a îmbunătăţi memoria. Ajută la prevenirea îmbătrânirii premature şi ajută în tulburările de anxietate.

Ghimbirul va ajuta şi în cazul durerilor, dacă este aplicat sub formă de comprese pe zonele dureroase, având un puternic efect analgezic şi antiinflamator. Ajută la reducerea durerilor de cap, a durerilor menstruale, articulare şi musculare. Acesta se foloseşte şi în tratamentul artritei reumatoide şi în cazul osteoartitei şi osteoporozei.

Ghimbirul în tratamente cosmetice

Are rolul de a scădea glicemia, fiind un puternic agent antidiabetic, ajutând astfel persoanele care suferă de diabet de tip 2.

Ghimbirul se foloseşte des şi în industria cosmetică, dar şi în tratamentele realizate la tine acasă. Vă puteţi face mască de faţă cu ghimbir, care revigorează pielea sau vă puteţi aplica local, pentru combaterea cicatricilor. Este extrem de util pentru creşterea părului dar şi în lupta împotriva mătreţii.