>
Ceaiul Darjeeling este unul dintre cele mai apreciate ceaiuri negre, având o aromă și un gust sfecifice. Este supranumit, de altfel, ”șamoania ceaiurilor”, pentru că are și aromă de vin muscat. În afara gustului deosebit, ceaiul Darjeeling are numeroase beneficii pentru sănătate.
Ceaiul Darjeeling nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie, pentru că are prea multe beneficii pentru sănătate pe care nu aveți voie să le ratați.
Antioxidanții care se găsesc, din belșug, în ceaiul nenru despre care vorbim ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, nimeni alții decât cei care favorirează îmbătrânirea și cresc numărul de toxine.
Ceaiul conține cofeină, care acționează ca un energizant pentru întreg sistemul nervos. Stimulează, de asemenea, toate funcțiile organismului, astfel că în urma consumului de ceai devii mai plin de viață. Și concentrarea și vigilența sunt îmbunătățite, în urma consumului de ceai negru.
Ceaiul Darjeeling previne cancerul. Trebuie specificat, însă, că aromata băutură nu vindecă boala, însă ajută la scăderea riscului de apariție a cancerului.
Acele substanțe care dau gustul amărui ceaiului sunt foarte bune pentru sistemul imunitar, pe care îl mențin complet funcțional și capabil să lupte cu virusurile și bacteriile.
Ceaiul negru este numai bun pentru inimă, pentru funcționarea corectă a organului vital, a vaselor de sânge și arterelor. Previne, de asemenea, formarea cheagurilor de sânge. Întărește și mușchiul cardiac, iar circulația sângelui se face mult mai bine. Și nu în ultimul rând, ajută la reducerea riscului de AVC.
Chiar dacă nu e verificat în totalitate, unele studii au evidențiat că pacienții care au ținut dietă cu ceai Darjeeling au un risc mai mic să facă osteoporoză sau dezechilibre ale sistemului osos.
Ceaiul Darjeeling ajută la regenerarea pielii, după arsuri solare, dar și vindecă eczemele și inflamațiile. Bogat în vitaminele B2, C, E, zinc, potasiu și magneziu, benefice pentru o piele.
Stimularea metabolismului, eliminarea apei în exces și a toxinelor, favorizate de ceaiul negru, conduce la pierderea kilogramelor în plus. Este foarte bun pentru hidratare, atunci când ținem dietă.
Hipertensiunea arterială poate provoca multe complicații de sănătate, dar consumul de ceai negru, regulat, însă, poate ajuta la scăderea tensiunii.
Ceaiul negru ajută la îmbunătățirea digestiei. Polifenolii găsiți în aromata licoare și cu un gust deosebit pot ajuta la menținerea unui intestin sănătos. Mai mult, ceaiul negru are proprietăți antimicrobiene care omoară substanțele nocive și îmbunătățesc bacteriile intestinale și imunitatea, ajutând la repararea mucoasei tractului digestiv.