Gabriela Dinu Ceaiuri 23.04.2023 20:07

Beneficiile ceaiului verde: Top 10 beneficii pentru sănătate ale ceaiului verde

Beneficiile ceaiului verde: Top 10 beneficii pentru sănătate ale ceaiului verde

Ceaiul verde este originar din China şi India şi este apreciat la nivelul întregii lumi pentru beneficiile pe care le are asupra stării de sănătate. Despre toate acestea veţi afla mai multe din rândurile care urmează.

Nu este la fel de consumat precum ceaiul negru. Conform unui studiu care a fost publicat recent, doar 20% dintre ceaiurile care sunt consumate în întreaga lume sunt verzi şi 78% negre.

Care sunt beneficiile consumului de ceai verde

Atât ceaiul verde, cât şi ceaiul negru este preparat din frunzele plantei denumite Camellia sinensis, care se mai numeşte şi arborele de ceai, iar culoarea ceaiului este dată de modul în cre acesta se oxidează.

Ceaiul verde este produs din frunzele neoxidate şi reprezintă unul dintre cele mai puţin procesate tipuri de ceai, fiind bogat în antioxidanţi şi polifenoli. Conform specialiştilor, ceaiul verde este printre cele mai sănătoase licori din lume. Aduce o mulţime de beneficii sănătăţii, precum:

  • îmbunătăţeşte funcţionarea creierului
  • ajută în procesul de slăbire
  • protejează împotriva cancerului
  • reduce riscul de boli cardiace

Datorită polifenolului din conţinutul său, specialiştii spun că ceaiul verde are o mulţime de proprietăţi terapeutice, după cum urmează:

  • este un bun antioxidant
  • este antinflamator
  • ajută împotriva aterosclerozei
  • previne infarctul miocardic
  • ajută în combaterea diabetului

Atunci când ceaiul verde este folosit în mod îndelungat, specialiştii spun că polifenolii vegetali conţinuţi de el sunt foarte buni în prevenirea cancerului, protejează pielea şi susţine sistemul imunitar.

Ceaiul verde te ajută să slăbeşti

Ceaiul verde nu conţine niciun fel de calorii, iar nivelul de cofeină din conţinutul său este dat de durata şi modul în care acesta infuzat. În general, însă, se pare că ar conţine o cantitate destul de mică de cofeină, de aproxmativ 20-45 mg, spre deosebire de cel negru, al cărui conţinut de cofeină este mult mai ridicat, de 95 mg pentru o cană de 200 ml.

Pentru că prin consumul de ceai verde creşte rata metabolică pe termen scurt acesta vă va ajuta şi în curele de slăbire, iar consumul său ar reduce nivelul de grăsime corporală şi abdominală, spun studiile specialiştilor, care au supus investigaţiilor 240 de persoane care sufereau de obezitate, timp de 12 săptămâni. Persoanele care au băut ceai verde în tot acest timp şi-au redus considerabil nivelul de grăsime corporală, greutatea, talia şi grăsimea abdominală.