Ioana Filipescu Știri 07.09.2023 12:02

Beneficiile ceaiului Matcha: supraîncărcați-vă sănătatea

Beneficiile ceaiului Matcha: supraîncărcați-vă sănătatea

Ceaiul Matcha, care devine, pe zi ce trece, tot mai popular, are o diversitate de beneficii asupra sănătății. Tocmai de aceea, ceaiul este foarte apreciat în Japonia, acolo unde, de altfel, este produs, dar a ajuns căutat chiar în întreaga lume. Și-n România!

Dar să amintim, pentru început, ce este, de fapt, Matcha! Este vorba despre o pudră obținută prin măcinarea frunzelor de ceai verde. Iar acestea sunt amestecate cu apăfierbinte, iar de aici apare ceaiul.

Beneficiile ceaiului Matcha: supraîncărcați-vă sănătatea

Cum spuneam, ceaiului Matcha are numeroase beneficii pentru sănătatea organismului, iar noi vom enumera câteva dintre ele, cele mai importante.

Este bogat în antioxidanți

Ceaiul Matcha conține foarte multe catechine, care acționează ca antioxidanti naturali. Iar aceștia ajută la stabilizarea radicalilor liberi nocivi, radicali care pot afecta celulele, provocand boli cronice. Conform studiilor efectuale de specialiști, pudra Matcha are mai multi antioxidanti decat orice alt fel de ceai, fie verde, fie negru.

Așa că, dacă veți consuma regulat ceaiul, asta poate ajuta la prevenirea leziunilor celulare, dar, foarte important, poate reduce riscul apariției bolilor cronice.

Protejeaza ficatul

Conform studiilor, ceaiul Matcha ajută la protejarea ficatului. Organ care are un rol important în eliminarea toxinelor din organism și în procesarea nutrienților. Ceaiul Matcha este, de asemenea, și unul dintre cele mai bune ceaiuri în susținerea procesului de eliminare a compușilor toxici și a metalelor grele din organism. Și mai are un rol, de detoxifiere.

Îmbunătățește funcțiile cognitive

Tot în urma unor studii, cercetătorii au ajuns la concluzia că acest ceai verde ajută la o atenție sporită, o memorie mai bună și o concentrare mult mai mare.

Cancerul este prevenit cu ajutorul ceaiului

Ceaiul Matcha este bogat în compuși care ajută la prevenirea apariției cancerului. În urma unui studiu efectuat, specialiștii au ajuns la concluzia că extractul de ceai Matcha a diminuat dimensiunea tumorilor și a încetinit creșterea celulelor cancerului de sân.

Câte 2-3 căni de ceai negru băut pe zi aduce o stare de bine, energie, dar și previne diferite boli.

Ceaiul protejează inima

Consumul de ceai Matcha ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă, reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor. Iar cu o dietă sănătoasă, se vor face minuni asupra organismului tău.

Ajută la arderea grăsimilor

Ceaiul de care vorbim acum este unul dintre cele mai eficitente ceaiuri verzi în lupta împotriva kilogramelor în plus. Cu ajutorul lui grăsimile se ard mai repede. Accelerează metabolismul și stimulează arderea grăsimilor.

Administrarea extractului de ceai verde în timpul antrenamentelor la sala ajută la slăbire cu până la 17 la sută mai mult decât s-ar întâmpla fără consumul băuturii aromate.

Să spunem, în final, că ceaiul Matcha este foarte ușor de preparat, așa că este un motiv în plus pentru a-l consuma regulat, de mai multe ori pe zi.