Ioana Filipescu Știri 01.06.2023 19:34

Beneficiile ceaiului Earl Grey pentru sănătate

Beneficiile ceaiului Earl Grey pentru sănătate

O varietate de beneficii asupra sănătății are ceaiul Earl Grey, la fel ca multe alte ceaiuri, fiind, însă, unul dintre cele mai populare. Dar ce este, în primul rând, ceaiul Earl Grey?

Este o bază de ceai negru în amestec cu ulei din coaja de bergamot. Asta duce la aroma unică, de altfel, grație acesteia, ceaiul este atât de popular. Gustul este un amestec interesant de arome dulci, florale, citrice și amare, combinate cu un ceai negru de malț.

Dar să trecem la beneficiile asupra sănătății pe care le are ceaiul Earl Grey.

Ajută la o digestie bună și completă

Una dintre marile caracteristici ale ceaiului Earl Grey este că îmbunătățește digestia. Astfel, ajută la procesul digestiv, dar și la ameliorarea indigestiei dureroase, a colicilor și a greții. Problemele intestinale sunt, de asemenea, tratate de consumul de astfel de ceai. Ca un exemplu, extermină viermii intestinali.

Este foarte bun pentru o dantură perfectă

Catehina, un antioxidant care combate infecțiile orale, este conținută într-un procent foarte mare de ceaiul Earl Grey. Fluorul din ceai are rolul lui, care este foarte bun pentru dinți, pentru că îi protejează de cavități, dar luptă și împotriva formării cariilor.

Previne cancerul

Ceaiul Earl Grey conține cantități mari de antioxidanți care ajută corpurile umane să lupte împotriva radicalilor liberi. Aceștia cauzează boli precum cancerul, așa că un consum al aromatului ceai de care vorbim poate opri dezvoltarea cancerului.

Foarte bun în lupta cu anxietatea și depresia

Cum spuneam, ceaiul conține o cantitate măricică de bergamontă, iar aceasta are un efect calmant. Stimulează, însă, și starea de spirit a unei persoane. Deci, ceaiul Earl Grey  este soluția naturală perfectă pentru persoanele care suferă de depresie, stres și anxietate.

Ceaiul Earl Grey conferă energie

Ceaiul conține destulă cofeină cât să ofere energia necesară pentru o zi. Nu cât cafeaua, dar este în regulă, pentru că o cană băută la amiază vă va oferi impulsul de energie necesar. Și care să nu vă afecteze pe timpul nopții, nu vă va ține treaz.

Bun pentru cura de slăbire

Pierderea în greutate se poate face cu ajutorul ceaiului Earl Grey. Extractul de citrice din el are rolul principal.

Bun pentru prevenția bolilor de inimă

Cu trei căni de ceai zilnic se poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Un studiu publicat în 2012 în Medicina Preventivă a constatat că persoanele care au băut această doză de ceai și-au redus dramatic nivelul trigliceridelor din sânge și au crescut HDL-ul „colesterolului bun” după trei luni.

Alungă sau alină stresul

Este cunoscut, cafeaua alungă stresul, dar ceaiul are beneficii mult mai mari. Anume, relaxează și calmează corpul aproape instantaneu. Are și efect de ameliorare a stresului, oferind în același timp aceeași claritate și concentrare ca și cafeaua. Este, fără îndoială, o alternativă numai bună pentru consumul de cafea. Se va înlătura excesul de cafea.

Ceaiul ține chiar de cald și e bun pentru răceală

Ține de cald ceaiul Earl Grey? Sistemul imunitar este imbunătățit de de bergamonta din ceai, mai mult, vindecă febra. Deci, este considerat un remediu natural pentru răceală.

Hidratează

Dacă un consum de cafea deshidratează, ceaiul Earl Grey ajută organismul să se mențină hidratat, grație conținutului de potasiu pe care-l conține.