Gabriela Dinu Ceaiuri 08.05.2023 13:01

Beneficiile ceaiului din plante medicinale: Top 10 beneficii pentru sănătate

Beneficiile ceaiului din plante medicinale: Top 10 beneficii pentru sănătate

Consumul regulat de ceaiuri de plante ţine la distanţă bolile şi problemele grave de sănătate, iar acest fapt a fost demonstrat de-a lungul timpului prin numeroase studii. Mai multe detalii despre beneficiile consumului de ceaiuri veţi afla din rândurile care urmează.

În primul rând, specialiştii spun că prin consumul de ceaiuri pe bază de plante medicinale veţi ţine la distanţă bolile de tip cardiovascular şi cele degenerative. Iar cele iniţial amintite sunt principala cauză de deces din România şi întreaga lume, spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

De ce e bine să bei ceaiuri din plante medicinale

Ceaiul verde conţine EGCG (epigallocatechin-3-gallate), care reduce riscurile unui atac de cord şi protejează inima şi circulaţia.

Antioxidanţii prezenţi în ceaiuri previn dezvoltarea a mai multor tipuri de cancer. Consumul de ceai pe termen îndelungat scade riscul de dezvoltare a tumorilor şi se aplică indiferent dacă veţi consuma ceai alb, ceai verde, ori negru sau oolong. O serie de boli care sunt prevenite de acesta sunt cancerul de sân, de esofag, de plămâni, pancreas sau prostată.

Catehinele prezente în ceaiul verde cresc anduranţa musculară, adică vei avea o mult mai mare rezistenţă la efort.

Alte beneficii importante ale consumului de ceaiuri pe bază de plante medicinale:

  • ceaiul luptă împotriva radicalilor liberi şi contribuie la stoparea îmbătrânirii ţesuturilor. Radicalii liberi sunt cauza principală a apariţiei cancerului, a bolilor de inimă precum şi a celor de tip neurologic.
  • ajută la prevenirea bolii Parkinson, iar asta a fost demosntrat prin intermediul unui studiu care s-a derulat pe parcursul a peste 12 ani
  • protejează organismul împotriva efectelor nocive ale razelor de tip UV. Dacă beţi o cană de ceai înainte să vă expuneţi la soare, alături de o cremă de protecţie solară cu SPF, atunci veţi ţine la distanţă cu succes arsurile solare
  • este foarte util în tratamentele cosmetice, luptând la prevenirea sau tratarea acneei, a cearcănelor, ale petelor ce sunt provocate de expunerea la soare şi poate fi utilizat sub formă de comprese reci, locale.