Gabriela Dinu Ceaiuri 06.08.2023 14:46

Beneficiile ceaiului de mentă marocană pentru sănătate

Beneficiile ceaiului de mentă marocană pentru sănătate

Ceaiul de mentă marocană aduce multiple beneficii organismului graţie componentelor sale. Până să ajungem la valori nutriţionale, vă spunem că toate aceste puncte forte provin din faptul că în ceaiul de mentă marocană se regăseşte ceai verde şi mentă marocană de tip nana.

Înainte de consumul propriu zis, trebuie să ştiţi că menta marocană se mai foloseşte în produse de înfrumuseţare şi ritualuri cosmetice. Are un gust deosebit, puternic şi lasă o aromă deosebită în orice cameră se consumă.

De ce este bine să consumi ceai de mentă marocană?

Prin consumul de mentă marocană veţi putea ameliora problemele digestive, precum flatulenţa, balonarea sau indigestia. „De exemplu, dacă există herpes se poate aplica local, dar numai pe zona cu leziune o picătură de ulei de mentă, de exemplu, este și un bun candidozic și, în cazul în care există candidoză digestivă, se poate administra intern ulei de mentă, bineînțeles cu condiția să fie un ulei de mentă care este indicat administrării interne, adică un ulei de o puritate foarte bună”, spune Dr. Andreea Dragomirescu, medic apifitoterapeut.

Calmează migrenele şi durerile de cap dacă este băut ca atare sau aplicat local, fiind un calmant al durerii. Trebuie să o aşezaţi pe tâmple, iar musculatura va începe să vi se relaxeze.

Aceasta reduce congestia nazală, dacă vă faceţi inhalaţii din ulei de mentă. Totodată, aceasta ameliorează infecţii respiratorii diverse în primul rând pentru că are proprietăţi antibacteriene. Îţi redă energia pierdă pe parcursul zilei sau chiar vă ajută dimineaţa să aveţi un start bun de zi.

Ce efecte adverse poate avea consumul de ceai de mentă marocană?

Consumul acestui ceai vă poate ameliora crampele menstruale şi dismenoreea, conform unui studiu realizat pe un număr de 127 de femei. Acestea au consumat extract de mentă constant şi s-a dovedit că intensitatea durerii a scăzut, la fel ca şi durata ei.

Ca orice produs din lumea asta, consumat în exces poate avea efecte adverse serioase. Vă prezentăm în continuare câteva contraindicaţii în cazul consumului de ceai de mentă marocană:

  • consumat în doze mari, poate deveni toxic, deoarece mentolul în starea sa pură este chiar otrăvitor
  • nu se bea niciodată seara, deoarece ceaiul verde din componenţa sa are cofeină şi vă dă energie.