Gabriela Dinu Știri 06.09.2023 21:30

Bella Santiago: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie

Bella Santiago: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie

Bella Santiago este o cântăreaţă de origine filipineză, stabilită în România şi câştigătoare a emisiunii X Factor 2018. Ea a fost şi finalistă la Românii au Talent în 2016 şi a mai participat şi la Bravo, ai stil! Celebrities.

Numele său real este Resciebelle Barrios Santiago şi s-a născut pe 1 decembrie 1989 la Dasmarinas în Filipine, într-o familie modestă. A locuit într-un oraş din provincia filipineză Cavite şi a urmat cursuri de canto încă de pe vremea când avea doar 12 ani. A început să cânte de atunci la concerte publice, private şi diverse petrecri în Filipine, Malaezia sau Taiwan.

Cine este Bella Santiago şi ce scrie în CV-ul ei?

Tatăl său s-a stins când Bella Santiago avea doar un an, iar mama a fost nevoită să plece la muncă, departe de casă. Aşa a ajuns Bella să fie crescută de bunica ei.

S-a mutat în România în 2016, atunci când a şi participat la show-ul Românii au Talent, de la Pro TV, în care a ajuns până în ultimul act. A făcut parte din echipa lui Smiley şi împreună au scos o melodie un an mai târziu. Din 2017, a început să colaboreze cu Jukebox, formaţia care performa live la Cronica cârcotaşilor. Aceştia şi-au încercat norocul la Eurovision, dar nu au trecut de faza naţională. În 2018, câştiga X Factor şi spunea că banii îi va folosi pentru a-şi ajuta familia rămasă în Filipine, fetiţa ei de doar 7 ani şi mama sa. Tatăl fetiţei sale a părăsit-o când a aflat de sarcină şi nu s-a mai uitat vreodată înapoi.

Date Biografice Bella Santiago

Nume complet: Resciebelle Barrios Santiago
Data naşterii: 1 decembrie 1989
Locul naşterii: Dasmarinas în Filipine

Este căsătorită cu Nicolae Ionuţ Grigorie, iubitul pe care l-a cunoscut în Malaezia, în timpul unui concert, şi pentru care a lăsat tot şi s-a mutat în România.

„Soțul meu când nu este lângă mine am multe emoții, încep să pierd cuvintele în română. Sunt o norocoasă cu un asemenea partener și el este norocos cu mine. Amândoi suntem două persoane romantice și când avem probleme, stăm de vorbă unul cu celălalt și remediem problemele. Nu este o persoană mai orgolioasă, amândoi suntem la fel”, spune Bella despre soţul ei.

Acum, îşi câştigă proprii bani din muzică, având un onorariu de 1500 de euro pentru un concert de 45 minute.