Ionuț Nițulescu Utile 28.12.2022 16:47

BB sau CC? Care este cea mai bună cremă nuanțatoare pentru vară

BB sau CC? Care este cea mai bună cremă nuanțatoare pentru vară

Fond de ten, BB cream, CC cream și, mai nou, și DD cream. Ai observat și tu, nu-i așa? Toate vin în ajutorul femeilor pentru a avea un ten perfect, însă denumirile ne bagă mai mult în ceață. Iată ce înseamnă fiecare dintre ele și care este cea mai bună cremă nuanțatoare pentru vară.

Pentru a ști ce produse ți se potrivesc cel mai bine ar trebui să-ți cunoști tipul de ten, mai ales că aceste creme despre care vorbim sunt o combinație între cremă de hidratate și produs cosmetic. Iată care este diferența dintre BB, CC și DD cream.

Citește AICI cum îți alegi fondul de ten în funcție de subtonul pielii tale

BB sau CC cream?

BB cream este acronimul de la „beauty balm sau blemish balm”, adică un balsam pentru frumusețe. Este un produs de machiaj care a câștigat din ce în ce mai multă popularitate, deoarece înlocuiește cu succes fondul de ten, prmierul, corectorul, crema hidranantă și, de multe ori, și crema cu SPF. Un singur produs cu mai multe îndrebuințări!

Așadar, BB cream este ideală mai ales în sezonul cald, când nu vrei să îți încarci tenul, dar totuși vrei să fie luminos. Această cremă îl hitratează și îi conferă o culoare uniformă. Vei obține un look natural.

Diferenta dintre cremele BB, CC si DD
Diferenta dintre cremele BB, CC si DD

Denumirea de CC cream vine de la „color correction/corectarea culorii”, ceea ce înseamnă că, față de BB cream, acesta mai are o capacitatea: aceea de ca corecta micile imprefecțiuni ale feței. Unele produse conțin în componență sa și vitamina C și E.

Crema CC este la fel de lejeră și oferă un aspect natural, fiind un înlocuitor perfect pentru fondul de ten. Corectează zonele mai închise sau deschise ale feței, ascunde petele roșii și punctele negre, oferind totodată strălucire pielii. Și acestea conțin, de cele mai multe ori, și protecție solară.

Cremele BB se axează în principal pe prevenire, iar CC asigură o bază de machiaj și corectează tenul, de aceea sunt indicate unui ten mai matur. Ambele însă au o textură ami lejeră decât fondul de ten.

Ce este DD cream și cum se folosește?

Și cum acestea nu ar fi fost suficiente, recent a apărut și DD cream. Ce este și la ce se folosește? Ei bine, deși este mai ușor decât predeceoarele sale, crema DD se adresează unui ten matur și uscat. Denumirea provine de la „daily defense”, ceea ce s-ar putea însemna un produs ce te apără zilnic împotriva agenților exerni.

Scopul principal al cremei DD este de a pregăti și a proteja tenul, de aceea ar trebui folosit ca bază de machiaj. Ascunde micile imprefecțiuni ale pielii, protejează împotriva razelor soarelui, hidratează tenul și are proprietăți anti-îmbătrânire.