Gabriela Dinu Știri 22.06.2022 11:15

Barem Informatică Bacalaureat 2022. Cum se rezolvau subiectele

Barem Informatică Bacalaureat 2022. Cum se rezolvau subiectele

Examenul de Bacalaureat a continuat şi astăzi prin proba la alegere, în funcţie de specializarea liceului finalizat. În continuare, vom vorbi despre examenul de la Informatică.

Subiectele care s-au dat în acest an la Informatică au fost deja publicate, iar baremul de corectare va apărea în scurt timp pe edu.ro şi implicit pe Ştiri Directe, iar elevii îşi pot verifica răspunsurile pentru a fi cât mai aproape de adevăr în ceea ce priveşte nota finală.

Cum se rezolvau subiectele la examenul de Informatică de la Bacalaureat 2022?

Baremul de corectare la examenul de Informatică poate fi accesat AICI, începând cu ora 15:00.

În 2021, la examenul de Bacalaureat, cei care au dat la Informatică au avut de rezolvat câte trei subiecte, fiecare dintre acestea notat cu câte 30 de puncte, plus 10 puncte din oficiu. Timpul de rezolvare al acestora a fost de 180 de minute şi subiectele au fost diferenţiate de specializarea absolvită, adică elevii de la Ştiinţele Naturii au avut alte subiecte de rezolvat faţă de cei care au terminat un profil de Mate Info. Adică au avut de ales dintre a da un examen din limbajul Pascal şi limbajul C/C++.

Citeşte şi:

Subiecte Bacalaureat 2022. Ce a picat la examenul de Istorie. BAC 2022
Subiecte Bacalaureat 2022. Ce a picat la examenul de Matematică. BAC 2022

Pentru nota 10 la acest examen, elevii au avut de învăţat din următoarea materie: algoritmi, elementele de bază ale unui limbaj de programare (Pascal sau C, la alegere), subprograme predefinite, tipuri structurate de date, fişiere text, algoritmi elementari, subprograme definite de utilizator, recursivitate, metoda backtracking, generarea elementelor combinatoriale, grafuri.

Când se vor afişa rezultatele la examenul de Bacalaureat 2022?

Primele rezultate vor fi disponibile pe data de 27 iunie, în mod anonim, iar elevii îşi vor afla notele în baza codului unic primit luni, la proba de Limba şi literatura română. Acestea vor fi disponibile la maximum ora 12:00, iar elevii vor putea depune contestaţie până la ora 18:00. Apoi, timp de două zile, vor fi recorectate lucrările cu probleme, urmând ca rezultatele finale să apară pe data de 30 iunie 2022.