Gabriela Dinu Bacalaureat 27.06.2023 09:00

Barem Bacalaureat 2023, la Matematică. Cum se rezolvau exercițiile și problemele la BAC 2023

Barem Bacalaureat 2023, la Matematică. Cum se rezolvau exercițiile și problemele la BAC 2023

Examenul de Bacalaureat 2023 continuă şi astăzi prin proba obligatorie a profilului, adică Matematică sau Istorie. Din rândurile următoare veţi afla cum se rezolvau subiectele de la Matematică şi ce trebuia să faceţi pentru a primi nota 10.

Imediat ce baremul va fi publicat, acesta va fi disponibil şi pe Ştiri Directe, iar elevii pot consulta modul în care au rezolvat exerciţiile de la Matematică şi îşi pot calcula, în linii mari, ce notă ar putea obţine.

Cum se rezolvau subiectele de la Matematică, la BAC 2023?

În primul rând, de reţinut este faptul că elevii au primit subiecte diferite în acest an, în funcţie de filieră, profil şi specializare, adică M1, M2, M3 sau M4.

Mai exact, elevii care au urmat o filieră tehnologică, de profil real, specializarea de Matematică – Informatică, precum şi cei care au finalizat cursurile de filieră vocaţională, de profil militar, specializarea Mate – Info, vor primi subiecte de tip M1, cu cel mai mare grad de dificultate.

Ce înseamnă M1, M2, M3 şi M4 la examenul de Bacalaureat, proba de Matematică?

M2 este tipul de subiecte pe care elevii care au finalizat liceul la filiera teoretică, profilul real, specializarea de Ştiinţe ale Naturii.

M3 s-a dat la filiera tehnologică, profilul de servicii, nivelul de calificare profesională la toate variantele, resurse umane şi protecţia mediului, precum şi profilul tehnic.

Şi, în final, vor exista şi subiecte şi bareme de corectare pentru elevii care au urmat un liceu de filieră vocaţională, profilul pedagogic, la specializarea de învăţătoare – educatoare.

Examenul de Bacalaureat, proba de Matematică, a fost împărţit pe trei tipuri de subiecte, de câte 30 de puncte fiecare, la care se adaugă 10 puncte din oficiu. La prima parte, vor trebui soluţionate şase exerciţii, iar punctajul maxim pentru fiecare dintre acestea va fi de 5 puncte.

La subiectul al doilea, se vor da două exerciţii, iar la fiecare dintre acestea se vor da trei cerinţe. La fel, fiecare răspuns corect va fi notat cu câte 5 puncte. În final, subiectul al III-lea şi cel mai dificil, conţine 6 cerinţe sau două probleme diferite, cu câte trei cerinţe fiecare.