Gabriela Dinu Travel 28.09.2023 08:41

Bai Termale Ungaria. Top locaţii de vizitat

Bai Termale Ungaria. Top locaţii de vizitat

Ungaria este supranumită ţara izvoarelor naturală, fiind recunoscută pentru băile termale cu proprietăţi vindecătoare, descoperite încă din epoca romană antică.

Acestea au fost utilozate de la începuturi pentru prevenirea bolilor şi îngrijiri după leziuni sau boli grave. În Europa există mai multe spa-uri naturale, dar astăzi vom discuta despre cele din ţara vecină.

Unde poţi face băi termale în Ungaria

Pentru o vacanţă relaxantă şi odihnitoare, cu proprietăţi terapeutice, nu prea departe de casă, poţi alege cu siguranţă Ungaria, vei vedea că este o destinaţie de neuitat.

Zalakaros este situată în apropierea Lacului Balaton şi este recunoscută în lumea întreagă pentru izvoarele sale cu apă bogată în minerale. Este deschis aici şi un centru de spa încă din 1965, dar care a fost modernizat constant, de-a lungul anilor. Se spune că apa de aici este folosită pentru tratamentul afecţiunilor articulare şi ginecologice, iar biletele de acces sunt la un preţ foarte accesibil, 31 de lei pentru o persoană adultă, pentru o zi întreagă.

Heviz este o staţiune balneoclimatică unică, acolo unde se află chiar cel mai mare lac termal de pe continent, cu ape speciale, terapeutice, de o culoare turcoaz care îţi va înnebuni simţurile. Apa de aici conţine radon şi sulf şi ajută în principal la tulburările de mobilitate. Tot aici s-a construit şi un centru de wellness şi spa, care este printre cele mai cunoscute din Europa. Aici, apa este veşnic caldă, nu scade sub 26 de grade Celsius iarna şi 34 de grade vara. Un adult plăteşte aici un bilet de acces pentru întreaga zi 66 de lei.

Cele mai interesante locaţii cu ape terapeutice, in ţara vecină

Băile termale Szechenyi din Budapesta reprezintă un complex mixt din capitala Ungariei, ce conţine nu mai puţin de 18 bazine ce includ piscine termale, băi de aburi, bazine speciale pentru scufundări şi multe altele. Aici sunt tratate diverse afecţiuni, pentru cele ale sistemului locomotor şi cele de reproducere sau de circulaţie a sângelui. Accesul se face între orele 6 şi 22:00, iar preţul unui tichet full day este de 73 de lei.

Aceste trei locaţii sunt în topul celor mai căutate din Ungaria, dar veţi putea alege şi alte destinaţii, după cum preferaţi: Turkeve, Debrecen, Hajdúszoboszló, Nyirbator, Miskolctapolca, Gyula, Szeged etc.