Claudiu Melinte Utile 04.09.2023 13:03

Autocolante de autostradă în Ungaria

Autocolante de autostradă în Ungaria

Autocolantele de autostradă sau așa-zisele vignete (matrica sau e-matrica) reprezintă sistemul de taxare care le permite șoferilor să folosească rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale ale Ungariei plătind o taxă în avans. Este vorba despre un sistem de taxare electronică al cărui scop este acela de a facilita traficul și de a oferi o soluție rapidă și eficientă în vederea utilizării infrastructurii rutiere. În acest fel, șoferii nu mai sunt nevoiți să oprească în anumite puncte de control fizice pentru a plăti taxele, ci au șansa de a face acest lucru în mai multe moduri. Tocmai despre acestea vei afla mai multe din acest articol.

Sistem de taxare electronic, modalități diverse de achiziție  

Autocolantele de autostradă funcționează pe baza unui sistem electronic, iar în acest fel șoferii au posibilitatea de a achiziționa un astfel de colant pentru o perioadă determinată de timp astfel încât să poată circula pe autostrăzi sau drumuri naționale fără a plăti alte taxe suplimentare.

Un mare avantaj pe care îl oferă acest sistem electronic al autocolantelor de autostradă este reprezentat de modalitățile variate în care pot fi achiziționate acestea. Punctele de vânzare dedicate, aflate la intrarea în Ungaria, stațiile de alimentare cu combustibil, dar și oficiile poștale sunt punctele fizice de la care pot fi achiziționate autocolantele de autostradă pentru Ungaria. Există, în același timp, posibilitatea de a achiziționa o vignetă pentru Ungaria de pe https://www.vigneta-ungaria.eu. Alegând această modalitate de achiziție, șoferii pot activa rapid autocolantul prin intermediul platformei electronice, astfel că nu mai este necesară nici așteptarea, nici bătaia de cap suplimentară, ci poți rezolva simplu și rapid această problemă dacă intri pe teritoriul Ungariei, chiar și pentru tranzit.

Perioada de valabilitate a vignetei în Ungaria 

Există mai multe variante din care poți alege în funcție de nevoile pe care le ai. Poți achiziționa o vignetă pentru o săptămână, pentru o lună, pentru trei luni, pentru șase luni sau pentru un an. În funcție de planurile de călătorie pe care le ai, poți alege perioada care ți se potrivește cel mai bine.

Este important să te asiguri că ai ales vigneta care se potrivește nevoilor tale de călătorie, pentru că și controlul se realizează tot electronic. Astfel, există un sistem de înregistrare a plăților, iar camerele de luat vederi monitorizează utilizarea drumurilor, astfel că în cazul unui autocolant care nu este valid sau în cazul în care nu ai achiziționat deloc o vignetă deși te afli pe străzile Ungariei vei avea de achitat o amendă.