Gabriela Dinu Știri 17.02.2023 22:52

Aurelian Temișan: CV, Biografie, Greutate, Înălțime, Vârstă, Salariu la Antena 1

Aurelian Temișan: CV, Biografie, Greutate, Înălțime, Vârstă, Salariu la Antena 1

Aurelian Temişan s-a născut pe 3 iunie 1972, la Craiova şi este un celebru solist din România şi om de televiziune.

A scos primul album în 1992, denumit „Nu sunt sclavul tău” şi a continuat cu încă patru, până în 2000, când a lăsat cariera muzicală pe planul doi. A fost unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi din România în anii ’90.

Ce scrie în CV-ul lui Aurelian Temişan?

A jucat şi în filmul A doua cădere a Constantinopolului, din 1994 şi a făcut dublaj pentru desenele animate Ratatouille şi Neînfricată.

Şi-a făcut debutul în muzică la Festivalul Mamaia, în 1989 şi a renunţat la cariera sportivă pe care o începuse în copilărie, făcând handbal şi box, în favoarea muzicii şi nu regretă decizia luată nici în ziua de azi.

Este căsătorit cu actriţa Monica Davidescu, alături de care formează unul dintre cele mai longevive cupluri de la noi, fiind împreună de peste 20 de ani. Au împreună o fetiţă, pe nume Dora, de 10 anişori.

Date Biografice Aurelian Temişan: înălțime, greutate

Nume complet: Temişan Aurelian
Data naşterii: 3 iunie 1972
Locul naşterii: Craiova
Parteneră: Monica Davidescu
Greutate: 88 kg
Înălţime: 1,93 m

A urcat pe scenă şi alături de soţia sa, Monica Davidescu, la Teatrul Naţional din Bucureşti, unde s-a pus în scenă muzicalul „Chicago”. În 2003, s-a întors pentru puţin timp în muzică, după ce s-a înscris cu două piese la concursul Eurovision, dar nu a avut succces.

Cinci ani mai târziu, intra în politică, în Partidul România Mare, şi îşi anunţa candidatura la Camera Deputaţilor, însă nu mai apuca să îşi ducă planul la îndeplinire căci contractul pe care îl avea cu o altă televiziune nu i-a permis.

Din 2012, face parte din juriul emisiunii Te cunosc de undeva, de la Antena 1, de unde încasează un salariu de 2.000 de euro pentru fiecare ediţie la care participă. La filmări a cunoscut-o şi pe Andreea Bălan, cea care i-a devenit fină. Împreună cu Monica Davidescu i-au botezat fetiţele pe care le are cu actorul George Burcea.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Cosmin Seleși
Mihai Voropchievici
Dan Badea
Alina Puşcaş

Din 2020, cuplul George Burcea – Andreea Bălan s-a separat, dar familia Temişan i-a rămas alături cântăreţei şi recent au fost la ziua de naştere a Clarei Maria, fiica cea mică a artistei.