Ionuț Nițulescu Actualitate 19.02.2021 14:58

Anunțul făcut de Rareș Bogdan! „Vom asista la consecințe devastatoare”

Anunțul făcut de Rareș Bogdan!

Rareș Bogdan a anunțat  că grupul PPE din Parlamentul European cere Comisiei Europene să oprească umilirea transportatorilor români, a anunțat acesta pe Facebook în calitate de lider al delegației române din PPE.

Anunțul vine în contextul în care oamenii așteaptă chiar și 24 de ore la punctele de frontieră pentru a face testele PCR, fără de care nu se pot deplasa.

Rareș Bogdan cere CE să oprească umilitarea transportatorilor români

Acesta susține că transportatorii români sunt supuși unor umilințe greu se suportat, care i-au adus în pragul disperării. Aceștia stau ore întregi la coadă, în frig, în condiții inumane.

“Haosul din punctele vamale ale unor state UE i-au adus pe transportatorii români în pragul disperării. Delegația EPP România (PNL-PMP-UDMR) trimite azi o solicitare fermă Comisiei Europene și cere o soluție rațională, rapidă, pentru a nu prelungi umilirea șoferilor de tir profesioniști. Oamenii așteaptă până la 24 de ore la punctele vamale pentru testul PCR. Stau în frig, uneori în ninsoare, la temperaturi negative, în aglomerație, fără hrană, fără spații sanitare, în niște condiții inumane”, a spus Rareș Bogdan.

În postarea sa de pe Facebook, Rareș Bogdan că situația este gravă în special pe ruta comercială dinspre nordul Italiei prin pasul Brenner. Acelasi lucru este și la frontiera Cehia-Germania (Waidhaus) și pe Coridoarele Est-Vest.

“Cine garantează că nu se îmbolnăvesc? Cum rămâne cu libera circulație a bunurilor, pilon al pieței comune? A ajuns o glumă! Dacă aceste circumstanțe se vor menține, vom asista la consecințe devastatoare asupra economiei, iar libera circulație va deveni o glumă. Nemaivorbind de consecințele economice devastatoare pentru transportatori și partenerii lor, pe tot lanțul de aprovizionare”, a scris Bogdan.

Citește și: Guvernul a tăiat aproape 90% din banii alocați bisericii pentru anul 2021

Sute de șoferi de TIR, umiliți la intrare în Germania

Un episod de acest fel a avut loc în urmă cu câteva zile pe autostrăzile din Cehia, la graniţa cu Germania, din cauza noilor restricţii de intrare impuse de Berlin la frontierele de sud-est şi sud.

Astfel, şoferii de TIR s-au trezit că trebuie să prezinte la frontieră un test negativ Covid, care să nu fie mai vechi de 48 de ore. Măsura a creat revoltă printre șoferi, care au fost nevoiți să aștepte ore întregi în frig pentru a fi testați.

„De ce suntem tratați așa? Pe cine și cu ce deranjăm noi încât să fim nevoiți să suportăm frig, stres, oboseală , foame și atâta lipsă de respect?”, s-au revoltat oamenii.

Noile reguli de intrare pe teritoriul Germaniei vor rămâne deocamdată în vigoare până la 23 februarie, potrivit Ministerului de Interne.