Gabriela Dinu Vedete 20.02.2024 12:17

Angelica Stoican CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Angelica Stoican CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Angelica Stoican este o cântăreaţă de muzică populară de la noi, născută pe 1 decmebrie 1949 la Perjna, Balta în judeţul Mehedinţi. S-a născut în familia Eugeniei şi Nicolae Stoican, fiind al doilea copil al cuplului.

Cântăreaţa în vârstă de 74 de ani s-a mutat din satul natal la Orşova pentru a face Liceul Ştefan Plavăţ, apoi a venit la Bucureşti, unde a urmat Facultatea de Etimologie şi Folclor, în clasa Marioarei Murărescu.

Ce scrie în CV-ul Angelicăi Stoican?

A făcut pentru o perioadă muzică doar de plăcere şi avea să se întoarcă la Prejna ca învăţătoare, unde a lucrat timp de şapte ani. Are două fete, pe Adriana şi Niculina Stoican, care a devenit cântăreaţă. A început să cânte pe la festivalurile locale, apoi a participat la Floarea din Grădină, unde a câştigat Premiul Special, care i-a adus celebritatea.

A început apoi să aibă concerte la scară largă, în ţară, dar şi turnee în afară, în ţări precum Franța, Cipru, Danemarca, Austria, Iugoslavia. A stat trei ani în ansamblul Ciocârlia, de unde a plecat tristă, fără să dezvăluie motivele, spunând că participarea acolo pentru ea a fost deopotrivă un câştig şi un dezastru.

Povestea grea de viaţă a Angelinei Stoican

Pe când era doar o adolescentă, aceasta a fost îndrăgostită de profesorul ei de literatură, au avut împreună un copil, pe Niculina, care îi poartă şi numele. Marea dezamăgire a cântăreţei a fost aceea că nu şi-a putut întemeia o familie cu dragostea vieţii sale deoarece el avea deja una, era însurat. „Povestea numelui Niculinei este că pe tatăl ei l-a chemat Nicolae. Și eu i-am spus ei numele tatălui ei, Nicolae. Eram la munte, pentru că eram în învățământ atunci, și acolo am născut.

Este un spital în Comuna Balta care e ridicat de Regele Carol. Era un doctor în vârstă acolo, de prin părțile noastre, foarte bun. Acolo le-am născut pe amândouă fetele mele”, a mărturisit Angelina Stoican.

Niculina nu şi-a cunoscut niciodată tatăl, chiar dacă mama sa a fost obligată să facă un test de paternitate pentru a i se demonstra originea. Nicolae, tatăl său, nu şi-a părăsit niciodată prima familie întemeiată.

În prezent, Angelina Stoican locuieşte la Orşova şi trăieşte din pensie, nu are avere.