Gabriela Dinu Vedete 20.10.2022 10:17

Andrei Mihalcea: CV, vârstă, salariu, ocupaţie – Chefi la Cuţite 2022

Andrei Mihalcea: CV, vârstă, salariu, ocupaţie - Chefi la Cuţite 2022

Andrei Mihalcea este un tânăr din Braşov, consultant de turism de profesie, care a venit la Chefi la cuţite de dragul lui Cătălin Scărlătescu. Are 32 de ani şi imediat după liceu a părăsit ţara pentru a studia turismul în Elveţia.

A lucrat în mai multe domenii, însă niciodată în gastronomie, bucătăria fiind pentru el doar un hobby: „Pentru mine, pasiunea nu ţine doar de a găti, ţine de toată cultura mâncării. Îmi place să mă documentez, îmi place să văd care sunt bucătarii care vin cu invoaţii, care folosesc ştiinţa pentru a crea artă, iar reţeta aceasta de ouă este, poate, cea mai faimoasă reţetă de ouă în bucătărie”, a spus Mihalcea.

Cine este Andrei Mihalcea, din echipa lui Sorin Bontea

Acesta s-a prezentat la Chefi la cuţite, în faza preselecţiilor, cu Ouă l’arpege, despre care a explicat mai multe atunci când le-a gătit: „Motivul pentru care am ales să vin cu nişte ouă la Chefi la cuţite este pentru că, din ce am înţeles, când vrei să devii ucenicul unui mare bucătar, în Franţa, primul lucru pe care te va pune să îl găteşti sunt ouăle. Dacă tu nu eşti în stare să găteşti ouă, nu ai cum să fii în stare să găteşti altceva”.

„Artist, bă, aşa ceva”, a fost reacţia lui Sorin Bontea, completat de Florin Dumitrescu: „Felul ăsta de mâncare îl văd exact ca pe filmul românesc, e făcut ca să stârnească o reacţie”.

Date Biografice Andrei Mihalcea

Nume complet: Mihalcea Andrei
Data naşterii: 1990
Locul naşterii: Braşov, România

După ce a ajuns în faţa celor trei chefi, Andrei Mihalcea le-a spus povestea lui de viaţă şi cum a ajuns să îşi dorească să gătească: „Nu sunt bucătar, sunt pasionat de bucătărie. Nu este reţeta mea. Îmi place să gătesc aşa pe opulenţă, chiar dacă sunt un fan al marilor bucătari, nu am putut să vin cu o copie, am vrut să pun ceva de la mine.

M-am născut în ’89, am terminat liceul şi pentru că nu am ştiut ce trebuie să fac cu viaţa mea, am plecat în Elveţia. Acolo, am mers la o şcoală de hotelărie, am învăţat să torn un pahar de vin, să fac o cameră, ce înseamnă managementul unui hotel. După patru ani, m-am întors acasă, am fost managerul unei pensiuni, am predat într-o facultate, am organizat evenimente de dans sportiv, eu sunt dansator de tango argentinian, chiar dacă nu pare. Vin dintr-o familie de dansatori”, a încheiat Mihalcea.

 

A venit singur la emisiune, s-a calificat în bootcamp, iar după alegerea echipelor a ajuns în cele din urmă la chef Sorin Bontea, deşi îşi dorea să ajungă la Cătălin Scărlătescu, fiind primul concurent care a primit o tunică argintie de la acesta. În prezent, este consultant de turism în Braşov, acolo unde încasează un salariu lunar de aproximativ 3.500 de lei.