Gabriela Dinu Vedete 14.07.2023 09:56

Anca Sigartău: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, filmografie

Anca Sigartău: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, filmografie

Anca Sigartău este o cunoscută actriţă de teatru şi film din România, care s-a născut pe 29 iulie 1967, la Bucureşti. Provine dintr-o familie de profesori, tatăl său preda Istorie, iar mama sa Fizică.

Anca Sigartău este absolventă a Şcolii de Muzică şi a Liceului George Enescu din Bucureşti, iar atunci când avea doar 14 ani era distribuită în corul Voces Primavera. A fost admisă la IATC în 1985 şi a fost premiată cu distincţia de cea mai bună actriţă înc adrul Galei Tinerilor Actori din Costineşti, în 1989. Tot atunci, Anca Sigartău lua premiul pentru cel mai bun rol de comedie, datorită rolului lui Puck, în producţia Visul unei nopti de vară.

Ce scrie în CV-ul Ancăi Sigartău?

După ce a terminat facultatea, a fost cooptată în echipa Teatrului Bulandra şi a început să prezinte inclusiv emisiuni în cadrul Televiziunii Române.

În 2015, aceasta a fost implicată într-un scandal uriaş, când a câştigat concursul pentru postul de manager al Teatrului Municipal Bacovia, iar DNA a deschis un dosar de urmărire penală, în cadrul căruia s-a stabilit că în cadrul unui festival pe care Anca Sigartău l-a organizat, statul român a fost prejudiciat cu peste 700.000 de lei. Atunci, actriţa a demisionat înainte de pronunţarea sentinţei.

Filmografia Ancăi Sigartău cuprinde următoarele titluri: O zi la București (1987) – Daniela, Pădurea de fagi (1987) – Durdu
Zîmbet de Soare (1988) – fata de împărat I, Campioana (1991), Amen. (2002) – Soție 2 ofițer SS, Și totul era nimic… (2006) – Joița, Margo (2006) – Maria, sora lui Margo, Marilena (2008) – Aurica, Schimb valutar (2008), Nunta mută (2008) – nuntașă, Aniela (2009, Telenovelă) – Caliopi Antoniadi, Un Crăciun altfel! (2014) – Cristina, secretara lui Alex, Doar cu buletinul la Paris (2015), Adela (2021) – personaj Nuțica, mama Andreei și mama adoptiva a Adelei, Nunți, botezuri, înmormântări (2022), Lia: soția soțului meu (2022) – El Capitan.

Familia Ancăi Sigartău şi cel de-al doilea soţ

Pe vremea când era studentă, Anca Sigartău l-a cunoscut pe Tito Abaab, alături de care şi-a întemeiat o familie, din care au rezultat trei copii: Sonia Abaab, Teodor Abaab, Iosif Abaab. Mariajul nu a rezistat şi cei doi au divorţat. În prezent, actriţa s-a recăsătorit cu Dragoş Pandele.

„Am trei copii extrem de diferiți. Nu numai fizic, ci și struc­tural vorbind. Fiecare în parte este o fațetă a mea. Sonia-Ecaterina este aparent extrem de fragilă, dar are forță, ambiție, curaj. Este impulsivă, în căutarea echilibrului. Nu știu dacă am fost o mamă atât de bună, dar când mă uit la ea, știu cu siguranță cum arată o mămică extraordinară: ea fiind mama ne­poţelei mele, Anastasia Maria. Sofian Teodor este leul fa­miliei noastre.

Un suflet mare, cu un simț artistic dezvoltat și o fire boemă. Iubește animalele și călătoriile. Suferă în momentul în care se simte încorsetat de rigorile de orice fel, dar, asemeni mie, se bucură de fiecare zi. Iosif Ioan, prâslea, greu de spus… Întotdeauna îl voi vedea ca pe cel mic, el reprezintă bucuria ascunsă a timpului petrecut în afara rigorilor sociale. Este bucățica de singurătate de care am nevoie”, povestea Anca Sigartău despre familia sa. Veniturile Ancăi provin din activitatea de actriţă, prin urmare nu putem vorbi despre o avere considerabilă.

Date Biografice Anca Sigartău

Nume complet: Sigartău Anca
Data naşterii: 29 iulie 1967
Partener: Dragoş Pandele