Gabriela Dinu Vedete 06.07.2023 12:35

Anca Pandrea: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, filmografie, pensie

Anca Pandrea: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, filmografie, pensie

Anca Pandrea este o actriţă din România, născută pe 16 februarie 1946 la Făgăraş. A fost căsătorită cu Iurie Darie, iar decesul actorului a afectat-o profund.

Aceasta a studiat teatru şi film şi a fost repartizată la Satu Mare, dar a refuzat vehement. În cele din urmă a ajuns acolo, dar după câţiva ani s-a mutat în Bucureşti, lucrând la Teatrul de Comedie din Capitală, acolo unde i-a avut parteneri de scenă pe Iurie Darie, Stela Popescu, Dem Rădulescu şi mulţi alţi actori consacraţi.

Ce scrie în CV-ul Ancăi Pandrea?

Alături de Iurie Darie, Anca Pandrea a înfiinţat teatrul particular Incomod, în care s-a jucat comedia de succes Patru pe o canapea şi valetul, de Marc Camoletti. Cu această piesă de teatru au mers în Germania, Canada şi Statele Unite ale Americii.

Filomografia Ancăi Pandrea conţine următoarele titluri: Moștenirea Oliviei (2016) – mama Oliviei, Cheia Sol (2015), Medalia de onoare (2009) – secretara Veterani Trailer, Numai iubirea (2004) – Marga, Al patrulea gard, lângă debarcader (1986), Un om în Loden (1979) Trailer, Bunicul și doi delincvenți minori (1976), Doctor fara voie (1976), Orașul văzut de sus (1975) – secretara, Cântecele mării (1970) – studenta, Steaua fără nume (1966), De-aș fi… Harap Alb (1965), Peripetiile unui om de afaceri.

Ce pensie are Anca Pandrea?

Iurie Darie a fost un actor extrem de apreciat. S-a stins pe 9 noiembrie 2012, la vârsta de 83 de ani. Numele său real era Iurie Maximciuc şi s-a căsătorit cu Consuela Roşu, colega sa de liceu. Din păcate, aceasta a murit răpusă prematur de boală şi i-a spus cu limbă de moarte să înceapă o relaţie cu colega lor de scenă, Anca Pandrea. Ceea ce s-a şi întâmplat. Pentru că şi-a refăcut viaţa personală după decesul mamei, Ducu Darie nu a vorbit o perioadă lungă cu tatăl său, apoi s-au împăcat.

Trăieşte doar din pensia pe care o încasează de la stat, dar spune că se descurcă şi a refuzat să facă publică suma pe care o primeşte lunar: „Nu debordez de sănătate, dată fiind și vârsta pe care o am, și nici de bani. Dar nici nu mă plâng! Am sprijinul unei doamne care mă mai ajută la gătit și la făcut curat prin casă. În rest, puțini amici și rare motive de bucurie”.

Date Biografice Anca Pandrea

Nume complet: Pandrea Anca
Data naşterii: 16 februarie 1946
Partener: văduva lui Iurie Darie