Gabriela Dinu Vedete 12.02.2024 08:18

Anastasia Lazariuc CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Inaltime, Familie, Avere

Anastasia Lazariuc CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Inaltime, Familie, Avere

Anastasia Lazariuc este o cântăreaţă originară din Republica Moldova, născută pe 6 iulie 1953 la Băicioi, lângă Chişinău. Are 70 de ani şi a urmat Şcoala muzical profesorală Ştefan Neaga din capitala ţării vecine, absolvind secţia de dirijat coral.

A absolvit ulterior facultatea de Regie din cadrul Institutului de Arte, în 1982. Piesele care au făcut-o celebră sunt „Până la lacrimi mi-e dragă viața”, „Seara albastră”, „Fuga, fuga”, ale lui Ion Aldea Teodorovici. A avut ulterior turnee internaţionale cu formaţia Sonor, unde era solistă.

Ce scrie în CV-ul Anastasiei Lazariuc?

Vorbim despre turnee în Statele Unite ale Americii, India, Cambodgia, Belgia sau Germania şi a colaborat cu televiziunea naţională din Rusia. În 1982 a fost decorată cu titlul de Artistă Emerită a Republicii Moldova.

Anastasia Lazariuc a participat la spectacole şi în România alături de nume uriaşe prin Alexandru Arșinel, Mihai Constantinescu, Anda Călugăreanu. S-a stabilit în România şi a colaborat pentru ani buni cu Mihai Constantinescu, cântăreţ cu care a şi avut o relaţie romantică, pe care nu au recunoscut-o oficial niciodată însă.

Viaţa de familie a Anastasiei Lazariuc

A fost căsătorită cu Gheorghe Crigănuţă în perioada 1975 – 1990. Au avut împreună doi copii, pe Ileana Lazariuc (cea care i-a fost alături ani buni lui Ion Alexandru Ţiriac, în prezent cu Sorana Cîrstea) şi pe Andrei. Despre povestea lor de dragoste a scris şi Elena Răileanu în cartea Privighetoarea din vis, inspirată din viaţa Anastasiei Lazariuc:

„Într-o zi, după lecții, pe când Nastea (alint de la Anastasia) luase căldarea cu apă ca să-și îndeplinească munca, cineva o ajunse din urmă și apucă de căldare. Ea s-a întors brusc și când a văzut cine-i, mai n-a scăpat căldarea din mână.

Era Ghiță Crigănuță, cel mai frumos și cel mai deștept băiat din școală, care învăța în clasa paralelă. Ghiță îi luă căldarea cu apă și o duse spre clasa unde urma să facă curățenie Nastea. Fata și-a dat seama că băiatul știa despre munca ei”.

Date Biografice Anastasia Lazariuc: înălțime, greutate

Nume complet: Lazariuc Anastasia
Data naşterii: 6 iulie 1953
Locul naşterii: Băcioi, Sectorul Botanica, municipiul Chișinău, Republica Moldova
Partener:  divorţată
Înălţime: 1,67 m
Greutate: 50 kg