Gabriela Dinu Vedete 11.02.2024 14:32

Ana Szeles CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Ana Szeles CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Anna Szeles s-a născut pe 24 august 1942 la Oradea şi este o actriţă care a emigrat în Budapesta în 1989 şi a fost căsătorită cu Florin Piersic. Este absolventă a Academiei de Teatru şi Film din Târgu Mureş, după care aceasta a fost inclusă în programul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj.

Înainte să ajungă pe scenă, a absolvit şi Institutul de Teatru „Szentgyörgyi István” din Târgu Mureș în 1965, iar în 1971 aceasta a primit Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a pentru merite deosebite în opera de construire a socialismului.

Cine este Anna Szeles?

Anna Szeles ajucat în piesele de teatru Livada de vişini, Croitor de dame, Hangiţa, Azilul de noapte, Fetele din ţara zânelor, Şcoala nevestelor, Romeo şi Julieta, Liliomfi, În faţa magazinului bijutierului. Filmografia sa conţine următoarele producţii: La vârsta dragostei, Vacanţa la mare, Pădurea Spânzuraţilor, Gaudeamus igitur, Dincolo de barieră, Fantomele se grăbesc, Zodia Fecioarei, Meandre, Fetiţa cu chibitruri, Balul de sâmbătă seara, Vin cicliştii, Tinereţe fără bătrâneţe, Elixilur tinereţii, Canarul şi viscolul şi altele.

Are 82 de ani şi a fost considerată mult timp drept cea mai frumoasă actriţă din România. A fost căsătorită cu legendarul actor român Florin Piersic, iar în 1985 cei doi au decis să divorţeze.

Au împreună un băiat, pe nume Dani, care locuieşte la Viena. Presa acelor vremuri scria că motivul divorţului ar fi fost o aventură extraconjugală a lui Piersic senior cu o cunoscută cântăreaţă de la noi, Angela Similea. Anna Szeles a recunoscut după ani buni că aşa s-a şi întâmplat:

Piersic, infidel cu Angela Similea

”Am suferit foarte mult atunci, sigur ca am suferit, stiam ca ei sunt impreuna.Ceea ce am avut de vorbit, am vorbit cu Florin, ce puteam eu sa vorbesc cu Angela? N-am avut ce vorbi cu ea! Atunci mi-am ridicat mari semne de intrebare despre viitorul casniciei noastre. Divortul a venit mult mai tarziu, Florin nu prea a vrut sa divorteze, in fine…”

Înaintea Annei, în viaţa lui Florin Piersic a existat Tatiana Iekel, cu care a fost şi căsătorit, venind pe lume Florin Piersic Jr. După ce a divorţat a doua oară, acesta s-a recăsătorit cu Anna Torok, pe care a cunoscut-o în avion.